Εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Δύο ψαράδες βασικοί ύποπτοι για τον θάνατό του (vid)

Εξελίξεις στην υπόθεση Βαλυράκη: Δύο ψαράδες βασικοί ύποπτοι για τον θάνατό του (vid)
Σε ανωμοτί κατάθεση καλεί τους επαγγελματίες αλιείς ο Εισαγγελέας, μετά από καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας που τους «φωτογραφίζουν» ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του ANT1, δύο ψαράδες φέρονται να είναι οι βασικοί ύποπτοι για το συμβάν.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας καλεί ως υπόπτους δυο ψαράδες οι οποίοι κατονομάστηκαν από τον βασικό μάρτυρα της υπόθεσης στο πλαίσιο της έρευνας, για τον θάνατο του πρώην υπουργού τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο εισαγγελέας Χαλκίδας τους καλεί σε ανωμοτί κατάθεση. Σύμφωνα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα το σκάφος του πρώην υπουργού προσεγγίστηκε από επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος της περιοχής. Οι δυο ψαράδες που το οδηγούσαν, αφού έκαναν μανούβρες γύρω από το φουσκωτό, φέρονται στην συνέχεια να χτύπησαν τον Σήφη Βαλυράκη με κάποιο κοντάρι.

Όπως λέει ο Μανώλης Φωτάκης, δικηγόρος της οικογένειας Βαλυράκη, «ο ένας εκ των δυο του κατάφερε με δύναμη δυο δυνατά τουλάχιστον χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία είναι συμβατά με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις, πράξη η οποία οδηγεί σε εγκληματική ενέργεια. Μετά από τα χτυπήματα αυτά (ο Σήφης Βαλυράκης) έπεσε στη θάλασσα και το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, με ταχύτητα απομακρύνθηκε από το σημείο».

Ο Αναστάσιος Δέδες, δικαστικός πραγματογνώμονας και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Βαλυράκη, ανέφερε πως: «εφόσον ο χειριστής του σκάφος κάθεται στο μπαλόνι, δίπλα στο χειριστήριο και κινείται με μικρή ταχύτητα, είναι αδύνατον η δική του προπέλα σε αυτή τη φάση να χτυπήσει τον χειριστή. Αυτό είχα πει από την αρχή».

Εκτός από την μαρτυρία «φωτιά» του άνδρα που υποστηρίζει ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης και τα πορίσματα των ιατροδικαστών έκαναν λόγο για χτυπήματα στο θύμα, τα οποία δεν δικαιολογούν θαλάσσιο δυστύχημα.

Όπως συμπληρώνει ο κ. Φωτάκης, «υπάρχουν ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες συμφωνούν και οι δυο ότι έχουμε 15 χτυπήματα, έχουμε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, κακώσεις δηλαδή που δεν προέρχονται από την προπέλα. Και δένουν αυτά τα έγγραφα με την κατάθεση του αυτόπτη μάρτυρα».

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ βρέθηκε νεκρός στις 24 Ιανουαρίου 2021, με την οικογένειά του, από την πρώτη στιγμή, να κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια.