Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»

Καρμοίρης: «Δεν ήταν ρατσιστικό το σχόλιο, έχω παιδί ΑΜΕΑ από το 1993»
Ο Δημοσθένης Καρμοίρης απάντησε για πρώτη φορά στον σάλο που δημιουργήθηκε με το σχόλιό του στον αέρα της ΕΡΤ.

Εδώ και δύο μέρες, το όνομα του Δημοσθένη Καρμοίρη είναι στην επικαιρότητα λόγω ενός άστοχου σχολίου που έκανε στον αέρα της ΕΡΤ αναφερόμενος στον αντίπαλο του Παναγιώτη Γκιώνη, τον Νοτιοκορεάτη Ζεούνγκ.

Μιλώντας μετά το ρεπορτάζ που προβλήθηκε, ο έμπειρος δημοσιογράφος είπε: «Όταν είναι σχιστά τα μάτια πώς παρακολουθούν το μπαλάκι που πάει και έρχεται;», κάτι που λόγω του ρατσιστικού χαρακτήρα που είχε, προκάλεσε την απόλυσή του μετά από λίγες ώρες.

Σήμερα, ο Δημοσθένης Καρμοίρης μίλησε στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το θέμα αυτό, λέγοντας: «Δεν αισθάνομαι ενοχή. Το ψυχολογικό και επαγγελματικό σοκ από την ανακοίνωση της ΕΡΤ είναι το λιγότερο. Προφανώς δεν είχα την πρόθεση, τη διάθεση και την έκφραση. Δεν είναι δυνατόν τα «σχιστά μάτια» να παρεξηγηθούν.

Όσοι με γνωρίζουν, δεν ξέρουν το δικό μου δράμα. Από το 1993 έχω ένα παιδί ΑΜΕΑ, που τον άλλο μήνα γίνεται 28. Έχουμε βιώσει κοινωνικό ρατσισμό από το πρώτο του βήμα. Όταν πήγαμε να τον γράψουμε σε δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο. Ξέρεις τι μας έλεγαν; Δεν μπορούμε να έχουμε το παιδί σας ανάμεσα στα υπόλοιπα γιατί θα αντιδρούν οι γονείς των άλλων παιδιών.

Εγώ βιώνω στο πετσί μου αυτό το πράγμα και δεν επιτρέπω τη σπίλωση του ονόματος μας. Δεν απολογούμαι, λοιπόν. Όταν περιγράψω έναν άνθρωπο είναι ρατσιστικό, και δεν είναι το «Κορεάτης από την τρίτη φυλή»; Τον είπα σχιστομάτη; Αυτό θα ήταν ρατσιστικό. Βγάζω στην επιφάνεια το προσωπικό μου βίωμα γιατί προσπαθούν να σπιλώσουν το όνομα μου και την οικογένεια μου. Επέλεξαν το λάθος άνθρωπος για να το πουν».