Περιζήτητοι οι τσιλιαδόροι και οι «αυτοφωράκηδες» για τα κορονοπάρτι: Τα «μπλόκα» και οι... συνωμοτικοί κανόνες (vids)

Περιζήτητοι οι τσιλιαδόροι και οι «αυτοφωράκηδες» για τα κορονοπάρτι: Τα «μπλόκα» και οι... συνωμοτικοί κανόνες (vids)
Πώς στήνονται τα κορονοπάρτι, ο ρόλος των τσιλιαδόρων και των «αυτοφωράκηδων». Ποιοι είναι οι «κανόνες» για τους συμμετέχοντες.

Νέα κορoνοπάρτι γίνονται σε νυχτερινά κέντρα της Ίου. Δεκάδες νεαροί διασκέδαζαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες χωρίς να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Στο νησί είναι ορατός ο κίνδυνος να επιβληθεί lockdown, όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το σχέδιο για την Ίο

Οι εικόνες με τα πάρτι στο νησί ανησυχούν τόσο τους ειδικούς, όσο και τους αρμόδιους φορείς. Υπάρχει έτοιμο σχέδιο και θα εφαρμοστεί από αύριο στην Ίο.

Τις επόμενες ώρες θα βρίσκονται στο νησί 30 ένστολοι αστυνομικοί που θα κάνουν σαρωτικούς ελέγχους, ενώ άνδρες της ασφάλειας Αττικής θα προσπαθούν να εντοπίσουν τα κορονοπάρτι. Τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά.

Περιζήτητοι οι τσιλιαδόροι και οι «αυτοφωράκηδες»

Ωστόσο όσοι επιμένουν να διοργανώνουν κορονοπάρτι τόσο στην Μύκονο όσο και σε άλλα νησιά, έχουν βρει κόλπα για να ξεφεύγουν από τους ελέγχους και τα πρόστιμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, έχουν γίνει περιζήτητοι οι τσιλιαδόροι και οι «αυτοφωράκηδες».

«Οι τσιλιαδόροι με το που δουν την αστυνομία, κλείνουν την μουσική. Τα μαγαζιά κινούνται με αυτοφωράκηδες, γίνεται κάτι, λένε "πάρε τον να ο υπεύθυνος" και του δίνεις 200 ευρώ για να την βγάλει στο αυτόφωρο», αναφέρει στο Star, επιχειρηματίας της Μυκόνου.

Τα «μπλόκα» και οι... συνωμοτικοί κανόνες

Καταγγελίες ακόμα και για στημένο μποτιλιάρισμα στους δρόμους για τις βίλες κάνουν στο νησί των ανέμων για τους διοργανωτές των κορονοπάρτι, με στόχο να καθυστερήσουν τους ελέγχους, στήνουν μπλόκα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Μετά τα πρόστιμα των τελευταίων ημερών, οι αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για πάρτι γύρω από πισίνες και στα σκάφη, μειώθηκαν ξαφνικά.

«Έχουν βρει πάρα πολλές λύσεις όσοι κάνουν αυτά τα κορονοπάρτι, διότι τα λεφτά είναι πάρα πολλά και τώρα βλέπουμε να κάνουν κάποια μπλόκα με λίγα λόγια, για να ελέγχουν λίγο την κατάσταση. Και για να είναι και πιο σίγουροι ότι δεν θα έρθει η αστυνομία», ανέφερε ο δημοσιογράφος του «mykonosΤV» στον Alpha.

Χωρίς κινητά στα υπόγεια

Οι διοργανωτές των πάρτι, για να αποφύγουν τις Αρχές επιβάλλουν συνωμοτικούς κανόνες και αντίμετρα.

Απαγορεύουν στους παρευρισκόμενους τις δημόσιες αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα αλλά και την λήψη βίντεο και φωτογραφιών.

Τα πάρτι στήνονται σε υπόστεγα γύρω από την πισίνα στις βίλες για την αποφυγή των drone της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η πρόσκληση γίνεται με προσωπικό μήνυμα χωρίς αναφορά τοποθεσίας.

Στο σημείο οδηγεί συνήθως μονόδρομος για να εποπτεύεται καλύτερα από τους τσιλιαδόρους, που ανοίγουν την πόρτα μόνο με συνθηματικό.

Ξένοι επισκέπτες οι οποίοι αδιαφορούν για τους ελέγχους και τις οδηγίες των διοργανωτών είναι συνήθως αυτοί που με τις αναρτήσεις τους προδίδουν τελικά το πάρτι.

«Υπάρχουν μερικά πάρτι όπου απαγορεύεται να έχεις κινητό τηλέφωνο, απαγορεύεται να πας με το δικό σου Ι.Χ. και σε πηγαίνει βανάκι σε αφήνει και φεύγει για να μην φαίνεται συνωστισμός. Γίνονται σε κλειστούς χώρους και σε υπόγεια μερικά, για να μην ακούγονται», ανέφερε o πρόεδρος επαγγελματιών Χώρας Μυκόνου.

Όσον αφορά το εισιτήριο οι συμμετέχοντες πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ, καθώς αν κάτι πάει στραβά, το μικρότερο πρόστιμο για κορονοπάρτι ξεκινάει από τις 50.000 ευρώ και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο με νέα διάταξη, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ του Alpha.