Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Σταμάτα: «Να σώσουμε κόσμο, μάχη για τα σπίτια» (vid)

Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στην Σταμάτα: «Να σώσουμε κόσμο, μάχη για τα σπίτια» (vid)
Πολύ δύσκολη η κατάσταση στην Σταμάτα, καθώς οι άνεμοι στην περιοχή δεν βοηθούν τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Εκκένωση του οικισμού Γαλήνη.

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στην Σταμάτα, με τον δήμαρχο Διονύσου να χαρακτηρίζει την κατάσταση ανεξέλεγκτη.

«Δυστυχώς φυσάει τόσο πολύ. Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση. Η φορά του ανέμου είναι προς τον Διόνυσο», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ, την ώρα που στο protothema.gr δήλωνε πως «προσπαθούμε να σώσουμε τον κόσμο, γι’ αυτό και ζητήσαμε να εκκενωθεί ο οικισμός Γαλήνη. Δίνουμε μάχη για τα σπίτια. Για την κατάσβεση επιχειρούν οι πάντες από αεροσκάφη, καναντέρ, πυροσβεστικά όλα στη μάχη, είναι δύσκολη η κατάσταση».

Αυτή τη στιγμή στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα, 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Στην προσπάθειά τους συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Σημειώνεται, ότι την επιχείρηση συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Ενεργοποιήθηκε το 112

Ενεργοποιήθηκε το 112 λόγω της δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής. Συγκεκριμένα μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καλώντας τους πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Το μήνυμα αναφέρει τα εξής: «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Σταμάτας και Ροδόπολης Αττικής παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies ».