Παρουσίαση MSI GE76 Raider: Το gaming laptop που κάνει τα πάντα

Παρουσίαση MSI GE76 Raider: Το gaming laptop που κάνει τα πάντα
Μια νέα προσέγγιση με 11ης γενιάς επεξεργαστές Intel και GeForce RTX 3080.

Ο τομέας των gaming laptops έχει γίνει ιδιαίτερα απαιτητικός και ολοένα και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στο χώρο. Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μας το MSI GE76 Raider, το νέο μέλος της οικογένειας φορητών gaming υπολογιστών της MSI και οι εντυπώσεις που μας άφησε είναι εξαιρετικές.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του προϊόντος, αφήνοντας στην άκρη όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι το βάρος του και η ευκολία μεταφοράς. Έχοντας δουλέψει σε αρκετά παρόμοια συστήματα στο παρελθόν, πάντα το πρόβλημα ήταν ότι κατέληγαν σε ένα γραφείο αφού το βάρος τους ήταν τόσο μεγάλο που η έννοια «φορητότητα» χανόταν, εκτός αν υπήρχε η απόλυτη ανάγκη μετακίνησής του.

Το MSI GE76 Raider έρχεται με τελευταίας γενιάς (11ης) επεξεργαστές Intel Core i9 Gen H, αλλά και κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 3080. Οι επιδόσεις του είναι εξαιρετικές, ενώ με τη βοήθεια της τεχνολογίας Turbo Boost Max 3.0 μπορεί ο χρήστης να τις ενισχύσει ακόμη περαιτέρω. Σε ό,τι αφορά τα γραφικά, η επιλογή ανάμεσα σε Discrete Graphics Mode και MSHybrid Graphics Mode καλύπτει κάθε γούστο, ακόμη για τους πιο εξοικειωμένους χρήστες.

Μέσα σε όλα αυτά, η οθόνη με ανάλυση έως UHD και 240Hz κάνει πιο ομαλό το gaming και την εικόνα αρκετά πιο καθαρή σε όλα τα συμβατά games. Και σε όλα τα σύγχρονα games, μια τέτοια τεχνολογία κάνει σαφή τη διαφορά από τα πρώτα λεπτά.

Σε ό,τι αφορά τη συνδεσιμότητα, το σύστημα έχει αναγνώστης καρτών μνήμης και όλες τις θύρες που θα χρειαστείτε για να το συνδέσετε με άλλα περιφερειακά ή και εξωτερικές οθόνες για ακόμη καλύτερη απόλαυση των games σας.

To διαστημικό του design το κάνει αρκετά μικρό και εύκολο στην αποθήκευση σε χώρο γραφείου ή και σε τσάντα, διατηρώντας τον χαρακτήρα των φορητών της MSI που γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια. Ο RGB φωτισμός στο πληκτρολόγιο πιάνει όλο το εύρος του σασί και μπορεί να προσαρμοστεί με όλες τις επιλογές σας για να αποδίδει έως και 16.8 εκ. χρώματα.

Σαφείς βελτιώσεις έχουμε και στα του ήχου, αφού με το σύστημα Dynaudio, ο ήχος έρχεται από διάφορα σημεία, δίνοντας μια αίσθηση περιφερειακής απόδοσης. Τέλος, και στα του εξαερισμού έχουμε το νέο Cooler Boost 5 για να μένει πάντα η θερμοκρασία του σε χαμηλά επίπεδα.