ΕΛ.ΑΣ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές για τα επεισόδια στην συγκέντρωση αντιεμβολιαστών Σύνταγμα

ΕΛ.ΑΣ: Σε συλλήψεις μετατράπηκαν οι 4 από τις 25 προσαγωγές για τα επεισόδια στην συγκέντρωση αντιεμβολιαστών Σύνταγμα
Επεισόδια σημειώθηκαν στο τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών στο Σύνταγμα, το βράδυ του Σαββάτου (24/7).

Από τις 25 προσαγωγές που πραγματοποιήθηκαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες (24/7) το βράδυ, στο Σύνταγμα, σε συγκέντρωση αντιεμβολιαστών, οι 4 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται, ότι, όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής «είχαν παραμείνει περίπου 1.500 άτομα στην πλατεία Συντάγματος και στο οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, αγνοώντας τις εκκλήσεις - προειδοποιήσεις του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων να αποχωρήσουν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διεξαχθεί ανεμπόδιστα η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί.

Ξαφνικά ικανός αριθμός των συγκεντρωμένων προέβη σε ρίψη μάρμαρων, πετρών, φωτοβολίδων και εκρηκτικών μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν έμπροσθεν του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν στην απώθηση των συγκεντρωμένων, με ρίψεις νερού και περιορισμένη χρήση δακρυγόνων».