Στην τελετή έναρξης, η τηλεόραση της Ν.Κορέας έβαλε το Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία και μία πίτσα στην Ιταλία (pics)

Στην τελετή έναρξης, η τηλεόραση της Ν.Κορέας έβαλε το Τσερνόμπιλ στην Ουκρανία και μία πίτσα στην Ιταλία (pics)
Σάλος προκλήθηκε με το MBC που συνόδευσε τις εισόδους των χωρών στην τελετή έναρξης με διάφορες εικόνες και σχόλια που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ενοχλητικά.

Να βάλει την δική της... πινελιά στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε χθες στο Τόκιο, επιχείρησε το MBC της Νότιας Κορέας, μόνο που απέτυχε παταγωδώς.

Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του καναλιού αποφάσισαν να βάλουν, κατά την είσοδο των χωρών στο στάδιο, μία χαρακτηριστική φωτογραφία που σε κάποιες περιπτώσεις ήταν ακατάλληλη για την περίπτωση και κάπως ενοχλητική.

Για παράδειγμα στην Ιταλία έβαλαν μία πίτσα, στην Ιαπωνία σούσι και στην Νορβηγία έναν σολομό. Μόνο που δεν ήταν όλες οι επιλογές τόσο... αθώες.

Στην Ουκρανία είχαν το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ και στην Αϊτή εικόνα από τα επεισόδια και τις συγκρούσεις που ακολούθησαν την δολοφονία του προέδρου της χώρας, Ζοβενέλ Μοΐζ.

Παράλληλα, υπήρχαν και τα ανάλογα σχόλια, καθώς για τα Νησιά Μάρσαλ ακούστηκε πως «κάποτε εκεί οι ΗΠΑ είχαν κάνει πυρηνικές δοκιμές», ενώ για την Συρία πως «έχει εμφύλιο τα 10 τελευταία χρόνια».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα παραπάνω μόνο ως εκτός κλίματος μπορούν να χαρακτηριστούν, ειδικά με την εικόνα της πυρηνικής καταστροφής στο Τσερνόμπιλ.

Για αυτό και το κανάλι εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητούσε συγγνώμη από την Ουκρανία και όσες χώρες ενοχλήθηκαν.