Παρουσίαση: OnePlus Nord 2 5G, ένα mid-range που τα βάζει και με τα flagships

Παρουσίαση: OnePlus Nord 2 5G, ένα mid-range που τα βάζει και με τα flagships
Η νέα συσκευή της OnePlus καταφέρνει να δει στα μάτια ακόμη και πιο ισχυρά μοντέλα.

H OnePlus έχει βάλει στόχο να κάνει δυναμική την παρουσία της σε όλες τις κατηγορίες των smartphones και έτσι μετά τα high-end μοντέλα και τις ναυαρχίδες κινείται επιθετικά και προς την μεσαία κατηγορία με το OnePlus Nord 2 5G.

Στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται η συσκευή που έρχεται με θήκη, ταχυφορτιστή Warp Charge 65W και μπαταρία 4300mAh. Σημαντικό κομμάτι που ξεχωρίζει είναι οι 3 κάμερες στο πίσω μέρος, αφού περιλαμβάνεται ένας φακός 50MP Sony IMX 766, ένας ultrawide και ένας mono.

Στο μπροστινό τμήμα αντίστοιχα υπάρχει μια selfie cam στα 32MP με αισθητήρα Sony IMX615, ο οποίος είναι και ο μεγαλύτερος που έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση για συσκευή της εταιρείας και μπορεί να απορροφά έως και 59% περισσότερο φως και να μετατρέπει σε πιο φωτεινά ακόμη και τα πιο σκοτεινά πλάνα. Σημαντικές βελτιώσεις έρχονται και από την τεχνητή νοημοσύνη πάντως, αφού σύμφωνα με τη δουλειά που έχει κάνει η OnePlus, και από αυτό το κομμάτι έχουμε βελτιώσεις στα των λήψεων.

Στο εσωτερικό του τηλεφώνου βρίσκεται ο επεξεργαστής Mediatek Dimensity 1200 με 90Hz Fluid AMOLED οθόνη και χαρακτηριστικά όπως AI Color Boost για ακόμη καλύτερη απόδοση στα των χρωμάτων. Αντίστοιχα, υπάρχει και το AI Resolution Boost για αναβάθμιση του περιεχομένου σε πολλές εφαρμογές.

Κάτι που πρέπει να σημειώσουμε είναι πως το OxygenOS 11.3 δείχνει πιο ελαφρύ και με χαρακτηριστικά που θα κάνουν την πλοήγηση στο μενού και στις διάφορες εφαρμογές ακόμη καλύτερη, αλλά και θα προσφέρουν επιλογές προβολής, όπως το Always On.

Το OnePlus Nord 2 5G θα κυκλοφορήσει στη χώρα μας σε τιμή από 399 ευρώ στην έκδοση με τα 6GB RAM και τα 128GB αποθηκευτικού χώρου που μπορούν να επεκταθούν περαιτέρω με χρήση σχετικής κάρτας. Όπως φαίνεται και από το όνομά του υποστηρίζει δίκτυα 5G, οπότε για όποιον θέλει να κινηθεί σε μια πολύ καλή συσκευή στο χώρο των mid-range, το μοντέλο φαντάζει ιδανικό.