Αστυνομικός λιποθύμησε από την ζέστη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία

Αστυνομικός λιποθύμησε από την ζέστη στην Αμερικάνικη Πρεσβεία
Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, άνδρας της ομάδας Ζ λιποθύμησε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ.

Λιπόθυμος έπεσε ένας αστυνομικός της ομάδας Ζ, πριν από λίγες ημέρες, έξω από την Πρεσβεία των ΗΠΑ.

Το περιστατικό έφερε στην δημοσιότητα ο συνδικαλιστής, Τάκης Κυριακάκου, ζητώντας με ανάρτησή του να ληφθούν μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει ξανά ανάλογο γεγονός.

Η ανάρτηση...

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη συνάδελφος της ομάδας Ζ που εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία μεσημβρινές ώρες της 16/7/2021 σε σταθερό σημείο πέριξ της πρεσβείας των ΗΠΑ.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε με περιπολικό όχημα στο 401 ΓΣΝ και απ' την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία της ΕΑΣΥΑ αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο νομικών θεμάτων Κυριακάκο Παναγιώτη και τον αντιπρόσωπο της ΕΑΣΥΑ Βιδάλη Ιωάννη μετέβη στο στρατιωτικό Νοσοκομείο ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του συναδέλφου, αλλά και να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις συνθήκες κάτω απ' τις οποίες έλαβε χώρα το λιποθυμικο επεισόδιο.

Αμερικάνικη Πρεσβεία

Αφου ενημερώθηκε πως δεν διατρέχει κίνδυνο η υγεία του μετά από αρκετή ώρα αποχώρησε απ' το σημείο.

Εν συνεχεία ο αντιπρόσωπος της ομάδας Ζ Ανθ/μος Παπανδριανος Αλέξανδρος με τον αντιπρόεδρο Κυριακάκο Παναγιώτη επικοινώνησαν με την διοίκηση της υπηρεσίας και συγκεκριμένα με τον ταξίαρχο κ Κουτσιβίτη Κων/νο ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα ώστε να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό με άλλον συνάδελφο της ομάδας Ζ λόγω της ιδιαιτερότητας του σημείου φύλαξης, καθόσον αυτό είναι παντελώς εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες.

Ο καύσωνας που επικρατεί λόγω θέρους κάνει την εκτέλεση στατικής υπηρεσίας στο εν λόγω σημείο προβληματική και επικίνδυνη, προβληματισμός με τον οποίο συμφώνησε και ο κ διοικητής της ΑΔ.

Μάλιστα προκειμένου να αποφευχθεί και νέο λιποθυμικο επεισόδιο με έτερο συνάδελφο, έδωσε άμεσα εντολή ώστε ο συνάδελφος που εκτελεί υπηρεσία στο εν λόγω σημείο να αλλάζει ανά μία ώρα με έτερο αστυνομικό της ομάδας Ζ που εκτελεί υπηρεσία σε κοντινή απόσταση σε θωρακισμένη σκοπιά η οποία διαθέτει κλιματιστικη μονάδα.

Η ΕΑΣΥΑ έχει πάμπολλες φορές εκφράσει τις αντιρρήσεις της όσον αφορά τις στατικές φυλάξεις από μηχανοκίνητες μονάδες της ΕΛ.ΑΣ για τους πάσης φύσεως κινδύνους που αυτές εγκυμονούν και μάλιστα καθ'υπέρβαση του π,δ 141/91 και όπως αυτό τροποποιήθηκε,το οποίο και ορίζει ρητά πως οι φυλάξεις στατικών σημείων γίνεται είτε από αστυνομικούς εντός θωρακισμένης σκοπιάς όπου αυτό είναι εφικτό,είτε με επιτήρηση από εποχουμενη περιπολία