Τα ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά γέμισαν, τι απάντησε η Πελώνη για το ενδεχόμενο επίταξης (vid)

Τα ξενοδοχεία καραντίνας στα νησιά γέμισαν, τι απάντησε η Πελώνη για το ενδεχόμενο επίταξης (vid)
«Παράθυρο» από την Αριστοτελία Πελώνη για επίταξη ξενοδοχείων. «Υπάρχει σχέδιο ενίσχυσής τους», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα (19/7) κατά την διάρκεια της περιοδείας του στην Μεσσηνία, γνωστοποίησε πως θα ανοίξει η πλατφόρμα για εμβολιασμούς παιδιών 12-15 ετών, όμως πέρα από τους εμβολιασμούς, την κυβέρνηση προβληματίζει και η επιδημιολογική κατάσταση στα νησιά, με τα ξενοδοχεία καραντίνας να έχουν γεμίσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Open, όσον αφορά τα ξενοδοχεία καραντίνας φαίνεται ότι υπάρχει επαναξιολόγηση του πρωτοκόλλου για το πως θα πρέπει να κινηθεί η Πολιτεία στα νησιά.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, «δεν αποκλείεται εντός των ημερών να δούμε και επίταξη σπιτιών, όχι ξενοδοχείων. Οικίες δηλαδή σκέφτεται να επιτάξει η Πολιτεία, καθώς ψάχνει να βρει διαθέσιμα σπίτια ώστε εκεί να μένουν τα κρούσματα στα νησιά. Θα πρέπει να πούμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στην διάθεσή της η κυβέρνηση, το 46% των κρουσμάτων στα νησιά, είναι συνδεδεμένα με την εστίαση, τον τουρισμό και την διασκέδαση. Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό. Γι' αυτό δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και στην εστίαση», ανέφερε η δημοσιογράφος του Open.

«Παράθυρο» από την Αριστοτελία Πελώνη για επίταξη ξενοδοχείων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφερόμενη στα μέτρα που ελήφθησαν στη Μύκονο και αν θα ακολουθήσουν ανάλογα μέτρα και σε άλλα νησιά, απάντησε πως η κατάσταση είναι δυναμική και όπου χρειαστεί η κυβέρνηση θα παρεμβαίνει.

«Είναι μέτρα κυρίως περιορισμού της μεταμεσονύχτιας διασκέδασης. Είναι και καμπανάκι για όλους να τηρούν τα μέτρα, και αυτό είναι το ελάχιστο που ζητούμε. Ελπίζουμε ότι θα τηρηθούν και δεν θα χρειαστεί να παρέμβουμε», τόνισε. Ειδικά για τη Μύκονο είπε ότι γίνονται έλεγχοι και θα ενταθούν κι άλλο.

«Οφείλω να επαναλάβω ότι πρέπει όλοι να έχουμε συνείδηση ότι βρισκόμαστε σε συγκυρία πανδημίας. Το 46% των κρουσμάτων είναι συνδεδεμένο με χώρους ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα», σημείωσε.

Σε ερώτηση αν η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο επίταξης των ξενοδοχείων καραντίνας είπε ότι η υπάρχει σχέδιο ενίσχυσής τους όπου κρίνεται απαραίτητο και πως αυτές τις ημέρες επαναξιολογείται το σχετικό πρωτόκολλο.

Για το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορα με ορισμένες χώρες, η κυρία Πελώνη είπε ότι υπάρχουν μέτρα σε όλες τις πύλες εισόδου και ότι θα εξακολουθήσουν να γίνονται δειγματοληπτικοί και υποχρεωτικοί έλεγχοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς και αν ισχύουν τα δημοσιεύματα ότι δεν ανταποκρίθηκαν ιδιώτες γιατροί και θα γίνονται πλέον στα κέντρα υγείας, παρέπεμψε στην απογευματινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Η Αριστοτελία Πελώνη ρωτήθηκε επίσης για το ενδεχόμενο να επιτρέπεται η είσοδος στα καταστήματα λιανικής από το Σεπτέμβριο και μετά μόνο σε εμβολιασμένους.

«Είμαστε στον Ιούλιο. Ελπίζω ότι όλοι θα σπεύσουμε να χτίσουμε το συντομότερο το τείχος ανοσίας. Αυτό έχει σημασία. Προσβλέπουμε ότι θα μπούμε στο φθινόπωρο με ένα καλό ποσοστό και τα του φθινοπώρου θα τα συζητήσουμε το φθινόπωρο», σημείωσε.

Για το ενδεχόμενο να καταστεί ο εμβολιασμός υποχρεωτικός και στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, είπε ότι μόλις ανακοινώθηκαν δύο πεδία υποχρεωτικότητας με βάση την εισήγηση της επιτροπής βιοηθικής.

«Προσβλέπουμε ότι και στα πεδία αυτά οι συμπολίτες μας θα εμβολιαστούν. Θα ήθελα να μείνουμε σε αυτό. Προσβλέπουμε στο ότι δεν θα χρειαστεί. Σε κάθε περίπτωση όλα αξιολογούνται ανάλογα με τη στιγμή και την πορεία της πανδημίας», απάντησε.