Σκηνικό «πολέμου» στο κανάλι στην Κύπρο: Kαταστροφές, τραυματίες και συλλήψεις (vid)

Σκηνικό «πολέμου» στο κανάλι στην Κύπρο: Kαταστροφές, τραυματίες και συλλήψεις (vid)
Σκηνικό πολέμου θύμισε η επίθεση στο κανάλι της Κύπρου.

Σοβαρά επεισόδια και υλικές καταστροφές προκάλεσαν διαδηλωτές που επιτέθηκαν με κροτίδες στο ενημερωτικό συγκρότημα Δίας και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ στη Λευκωσία, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μετά την μεγάλη ειρηνική διαδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο για τα κυβερνητικά μέτρα κατά της πανδημίας.

Aρνητές των περιοριστικών μέτρων που στράφηκαν κατά του προεδρικού μεγάρου, συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις που τους απώθησαν και παρέμειναν επί τόπου μέχρι να εκτονωθεί η ένταση.

Τα επεισόδια καταδίκασαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και η επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου.

«Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και προσθέτει:

«Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών».

Tην έντονη καταδίκη της για την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» στη Λευκωσία, εξέφρασε με ανάρτησή της στο τουίτερ, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας ότι η ελευθερία του τύπου είναι «αδιαπραγμάτευτη στην ευρωπαϊκή οικογένεια».

«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά του συγκροτήματος Δίας-SIGMATV. Η ελευθερία του τύπου είναι ιερή και αδιαπραγμάτευτη στην Ευρωπαϊκή μας οικογένεια. Τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19 οφείλουμε να τη δώσουμε όλοι μαζί, με βάση πάντα την επιστήμη» υπογράμμισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Τραυματισμοί ένστολων

Κατά της διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, τραυματίστηκαν 12 ένστολοι, οι επτά των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κύπρου.

«Εάν μας ακούει η αστυνομία ας κάνει κάτι»

Ο παρουσιαστής του καναλιού περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει στο συγκρότημα. «Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σπάνε τα αυτοκίνητά μας ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε συγκλονισμένος.

«Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, επικρατεί μια κατάσταση…», περιέγραψε ο παρουσιαστής.