Έξι 18χρονοι με κορονοϊό έμειναν για ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ στην Πάρο επειδή δεν υπήρχε δωμάτιο καραντίνας

Έξι 18χρονοι με κορονοϊό έμειναν για ώρες σε υπαίθριο πάρκινγκ στην Πάρο επειδή δεν υπήρχε δωμάτιο καραντίνας
Δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα στην Πάρο για να μείνουν έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό.

Ένα αδιανόητο περιστατικό συνέβη στην Πάρο, με έξι 18χρονους οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό, να μένουν στο υπαίθριο πάρκινγκ του Κέντρου Υγείας, επειδή δεν έβρισκαν δωμάτιο καραντίνας.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, τα παιδιά αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας για 16 ώρες, με δυο από αυτά να έχουν πυρετό και ρίγη και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας από πουθενά, ακόμη και της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, τα δυο παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο Κέντρο Υγείας.

Στην συνέχεια κι αφού υποβλήθηκαν σε τεστ, διαπιστώθηκε πως ήταν θετικοί στον κορονοϊό. Τους οδήγησαν στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας, όπου τους είπαν πως θα τους παραλάβουν από εκεί ώστε να πάνε σε δωμάτιο καραντίνας.

Περνούσαν όμως οι ώρες και κάποια στιγμή σχεδόν απόγευμα, ο πατέρας του ενός παιδιού βρήκε έναν γιατρό στο κέντρο Υγείας, ο οποίος τα έβαλε μέσα. Ωστόσο το ένα παιδί είχε ξεκινήσει να κάνει εμετούς ενώ το άλλο φορούσε μπουφάν γιατί είχε ρίγος.

Ο γιατρός τους ενυδάτωσε και ανέλαβε την μεταφορά τους στο ξενοδοχείο καραντίνας. Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι δεν ήταν μαζί και οι έξι, αλλά αρχικά πήγαν οι δυο.

Έτσι και τα άλλα τέσσερα άτομα όταν διαγνώστηκαν θετικά στον κορονοϊό, οδηγήθηκαν επίσης στο πάρκινγκ. Όμως για εκείνα δεν υπήρξε λύση. Μετά από παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας και αναμονή 16 ωρών και τα έξι άτομα μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με ελικόπτερο.