Αμερικανικό ελικόπτερο Black Hawk ρίχνει στύλους φωτισμού με τον έλικα σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου (vid)

Αμερικανικό ελικόπτερο Black Hawk ρίχνει στύλους φωτισμού με τον έλικα σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου (vid)
Το Black Hawk κατά την προσπάθεια προσγείωσης εξαιτίας τεχνικού προβλήματος έριξε δύο στύλους φωτισμού και αυτοί με τη σειρά τους έπεσαν πάνω σε δύο αυτοκίνητα.

Αναγκαστική προσγείωση λόγω τεχνικού προβλήματος έκανε ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Black Hawk, σε κεντρικό δρόμο του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία, αλλά δεν πήγαν όλα όπως προγραμμάτιζε το πλήρωμά του.

Κι αυτό γιατί κατά την προσπάθεια προσγείωσης και με δέντρα στη μία πλευρά, ο έλικας κτύπησε σε δύο στύλους φωτισμού, τους οποίους γκρέμισε κι αυτοί με τη σειρά τους έπεσαν πάνω σε δύο αυτοκίνητα.

Το Black Hawk προσγειώθηκε στη συνέχεια στην πλατεία Charles de Gaulle, η οποία είχε αποκλειστεί από την αστυνομία. Το θετικό είναι πως κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την διαδικασία προσγείωσης.

1

«Συνεργαζόμαστε με τους Ρουμάνους εταίρους μας για την επίλυση της κατάστασης και θα παράσχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν θα είναι διαθέσιμες», ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ σχετικά…

«Λυπούμαστε για το γεγονός που συνέβη την Πέμπτη (15/7), με ένα ελικόπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να αναγκάζεται να προσγειωθεί στην πλατεία Charles de Gaulle στο Βουκουρέστι», ανέφερε με τη σειρά του, το υπουργείο Άμυνας της Ρουμανίας, συμπληρώνοντας: «Ο πιλότος κατάφερε να ελέγξει το ελικόπτερο έτσι ώστε να μην υπάρχουν θύματα και να μειωθεί η όποια υλική ζημιά».

Η κυκλοφορία διακόπηκε μέχρι να διορθωθεί η ζημιά (και) στους έλικες, ενώ στρατιωτικοί έχουν σπεύσει στο σημείο για να διερευνήσουν τι ακριβώς συνέβη.

3

Το ελικόπτερο εκτελούσε πρόβα για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν την ημέρα της Ρουμανικής Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και το τέλος της στρατιωτικής παρουσίας της χώρας στο Αφγανιστάν. Οι εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για τις 20 Ιουλίου, θα γίνουν κανονικά, αλλά χωρίς την παρουσία μαχητικών του αέρος.

Η Ρουμανία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004 και φιλοξενεί κέντρα διοίκησης του ΝΑΤΟ και έναν σταθμό βαλλιστικών πυραύλων των ΗΠΑ.