Στο «τραπέζι» ο... εκκλησιασμός μόνο για εμβολιασμένους

Στο «τραπέζι» ο... εκκλησιασμός μόνο για εμβολιασμένους
Iδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Εδώ και μέρες έχει γίνει γνωστό πως θα υπάρξουν προνόμια-διευκολύνσεις για εμβολιασμένους, ενώ ακόμα και στην εστίαση, σύμφωνα με τα σενάρια οι κλειστοί χώροι θα είναι μόνο για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί.

Μάλιστα η κυβέρνηση συνεδριάζει σήμερα (12/7) σχετικά με αυτό και οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της εβδομάδας και θα υπάρξουν και πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα μέτρα στα μαγαζιά εστίασης.

Ωστόσο μια ιδιαίτερα κρίσιμη συνεδρίαση θα είναι και η αυριανή (13/7) της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εκεί αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τους εμβολιασμούς κληρικών αλλά και πιστών, αλλά και να δοθούν οι σχετικές κατευθύνσεις.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί πως παρόντες στην συνεδρίαση θα είναι ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, και ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας.

Πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους πιστούς, υποχρεωτικός για κληρικούς

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο τραπέζι της συζήτησης δεν αποκλείεται να βρεθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των κληρικών, ενώ όσον αφορά τους πιστούς σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενδέχεται να είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από για να εισέρχονται στους ναούς.

Βέβαια αυτό είναι αρκετά δύσκολο να εφαρμοστεί στην πράξη αφού θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους πιστούς και γενικότερα από εκείνους που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Άλλωστε για εκείνους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν έχουν «επιστρατευτεί» ιεράρχες που είναι υπέρμαχοι των εμβολιασμών προκειμένου να πείσουν αυτή την μερίδα πιστών να αλλάξουν γνώμη.

Όμως, αυτό που θεωρείται σίγουρο είναι πως αναμένεται να θεσπιστεί από τη ΔΙΣ και μια εγκύκλιος που θα καλεί όχι μόνο τους κληρικούς αλλά και τους πιστούς να εμβολιαστούν όσο πιο γρήγορα μπορούν.