Τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους που θα βρεθούν σε χώρο μόνο για εμβολιασμένους

Τα πρόστιμα για τους ανεμβολίαστους που θα βρεθούν σε χώρο μόνο για εμβολιασμένους
Εκτός από τις επιχειρήσεις, πρόστιμα θα βεβαιώνονται και σε ανεμβολίαστους πελάτες που θα βρεθούν σε χώρο μόνο για εμβολιασμένους.

Φαίνεται τελικά πως το σχέδιο της κυβέρνησης για κλειστούς χώρους στην εστίαση και στην διασκέδαση που είτε θα είναι μόνο για εμβολιασμένους, είτε μικτοί, θα μείνει στο συρτάρι. Αντιθέτως φαίνεται να προωθείται και να κερδίζει περισσότερο έδαφος, το σενάριο που θέλει όλοι οι εσωτερικοί χώροι να αφορούν αποκλειστικά και μόνο όσους έχουν προστατευτεί από τον κορονοϊό.

Μάλιστα, στο σχέδιο που αναμένεται να ανακοινωθεί θα υπάρχουν τσουχερά πρόστιμα, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που θα παρανομούν, αλλά και για τους ίδιους τους πελάτες.

Για τις επιχειρήσεις

Θυμίζουμε οτι για τα καταστήματα αυτά θα ξεκινούν από 3.000 ευρώ και θα φτάνουν έως και τις 10.000. Επίσης προβλέπεται αναστολή λειτουργίας από 7 έως 15 ημέρες ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα των επιχειρήσεων. Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης θα μπαίνει λουκέτο με αφαίρεση αδείας της επιχείρησης.

Για τους πελάτες

Όσον αφορά τους πελάτες τώρα, το πρόστιμο για την παρουσία ενός ανεμβολίαστου σε χώρο αποκλειστικά για εμβολιασμένους, θα είναι στα 300 ευρώ, ενώ αν έχει πλαστογραφήσει κάποιο έγγραφο για να μπει μέσα στο μαγαζί, τότε το ποσό είναι δεκαπλάσιο. Θα φτάνει δηλαδή τα 3.000 ευρώ.