Σύψας: «Το φθινόπωρο όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα κολλήσουν κορονοϊό»

Σύψας: «Το φθινόπωρο όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα κολλήσουν κορονοϊό»
Ο Νίκος Σύψας εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό.

Δραματικό είναι το μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, για τη μετάλλαξη Δέλτα και τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα για τον κορονοϊό και συγκεκριμένα για το θέμα «Covid 19: Η αντιμετώπιση και η επόμενη μέρα» ανέφερε πως το φθινόπωρο θα νοσήσουν με κορονοϊό όλοι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, εκτίμησε πως μέχρι το καλοκαίρι του 2022 θα έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Σύψας ανέφερε πως εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Δέλτα του κορονοϊού, όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν το φθινόπωρο:

«Μετά το φθινόπωρο, θα υπάρχουν οι εμβολιασμένοι που θα είναι προστατευμένοι και θα έχουν την ανοσία που προσφέρει το εμβόλιο και οι ανεμβολίαστοι που θα έχουν κολλήσει και θα έχουν αποκτήσει αντισώματα».

Κατά τον ίδιο, με αυτό τον τρόπο θα επιτευχθεί η πολυπόθητη ανοσία και έτσι θα τελειώσουμε με την πανδημία: «Η μετάλλαξη Δέλτα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Θα προσβάλλει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί. Επομένως, του χρόνου τέτοια εποχή θα έχουμε αντισώματα είτε από το εμβόλιο είτε από τη νόσηση. Και κάπου εκεί τελειώνει η ιστορία».

Ανέφερε, μάλιστα, πως «οι νέες ηλικίες αυτή τη στιγμή μολύνονται ταχύτατα» και πως «δεν είναι καλή ιδέα να βγάλουμε τη μάσκα ακόμη κι αν έχουμε εμβολιαστεί», ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει πολύ γρήγορα ο εμβολιασμός του πληθυσμού.

Επίσης, ανέφερε πως το φθινόπωρο θα ζήσουμε δυστυχώς μια πολύ δύσκολη κατάσταση, αφού όλοι οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν και συνεπώς θα υπάρξει ένας πολύ μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που θα καταλήξει στο νοσοκομείο και - όπως είπε - ορισμένοι δεν θα τα καταφέρουν.

Πηγή: Reader.gr