Η μετάλλαξη «Δέλτα» απειλεί τα πανηγύρια στο χωριό: «Σε δυο μέρες έχουν ακυρωθεί 17 δουλειές, πώς θα ζήσουμε», λέει η Γωγώ Τσαμπά (vid)

Η μετάλλαξη «Δέλτα» απειλεί τα πανηγύρια στο χωριό: «Σε δυο μέρες έχουν ακυρωθεί 17 δουλειές, πώς θα ζήσουμε», λέει η Γωγώ Τσαμπά (vid)
Αβεβαιότητα και προβληματισμό δημιουργούν στους καλλιτέχνες των δημοτικών τραγουδιών οι περιορισμοί σχετικά με τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Να επιτραπούν ξανά τα πανηγύρια με self test και μέτρα προστασίας σε όλες τις περιοχές της χώρας ζητούν οι καλλιτέχνες δημοτικών τραγουδιών, οι οποίοι βλέπουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις προγραμματισμένες τους εμφανίσεις να ακυρώνονται.

Άδεια για ένα πανηγύρι δίνεται εκεί όπου το ποσοστό του εμβολιασμού του πληθυσμού-14 ημέρες μετά από την πρώτη δόση- θα υπερβαίνει το 50%, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες ζητούν ακόμη και μέτρα προστασίας όπως self test, μικρότερο αριθμό παρευρισκόμενων, ακόμα και αποστάσεις προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά τα πανηγύρια. σε όλες τις περιοχές.

«Εάν ήθελαν πραγματικά θα μπορούσαμε να δουλέψουμε κι εμείς, όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, με τα κατάλληλα μέτρα και τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Θεωρώ ότι άνετα θα μπορούσε να γίνει ένα πανηγύρι με 150-200 άτομα, όπως είναι και στους γάμους, με self test, μέτρα και όλα, να γίνουν τα πανηγύρια και να υπάρξει και χορός», λέει ο μουσικός, Άρης Μουγκοπέτρος στον ΑΝΤ1.

Οι καλλιτέχνες και όλοι οι συντελεστές των συναυλιών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δέχονται μεγάλο οικονομικό πλήγμα, αφού οι εμφανίσεις που είχαν προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα έχουν ακυρωθεί.

«Όταν σήμερα λοιπόν, είμαστε πλέον στον Ιούλιο και είναι 8 Ιουλίου... σε δυο μέρες έχουν ακυρωθεί 17 δουλειές. Πώς θα ζήσουμε και πώς θα προχωρήσει όλος αυτός ο κόσμος που ζει πίσω από εμάς, μαζί με εμάς», συμπλήρωσε η γνωστή τραγουδίστρια, Γωγώ Τσαμπά.

Μπορεί να είμαστε ήδη στα μέσα του καλοκαιριού ωστόσο κοινό και καλλιτέχνες ανυπομονούν να διασκεδάσουν και πάλι από κοντά όπως στο παρελθόν.