Αρτοποιός που δέχτηκε επίθεση από τον 54χρονο στου Ζωγράφου: «Με βρήκε ένα χιλιοστό απ’ το παχύ έντερο και δύο από την σπλήνα» (vid)

Αρτοποιός που δέχτηκε επίθεση από τον 54χρονο στου Ζωγράφου: «Με βρήκε ένα χιλιοστό απ’ το παχύ έντερο και δύο από την σπλήνα» (vid)
Η συγκλονιστική περιγραφή του αρτοποιού που δέχτηκε επίθεση από τον 54χρονο στου Ζωγράφου.

Ο αρτοποιός που ήταν ένας από τους ανθρώπους που μαχαίρωσε ο 54χρονος μανιακός στου Ζωγράφου, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Live News» και συγκλονίζει περιγράφοντας όσα έζησε.

«Έτυχε και ήμουν εγώ ο πρώτος. Ένα λεπτό πριν, στο διπλανό σταντ, ήταν μια κοπελίτσα. Έφυγε. Θα ήταν αυτή η πρώτη. Κι αυτή θα τη σκότωνε. Ο πρώτος που συνάντησε ήμουν εγώ. Αν έβρισκε την κοπελίτσα πρώτη, θα σκότωνε την κοπελίτσα», δήλωσε ο αρτοποιός.

«Καθόμουν ξέγνοιαστος και ξαφνικά ήρθε πίσω μου. Εγώ μία κατάλαβα, τελικά μου έριξε δύο μαχαιριές. Και με βρήκε στα πλευρά. Ένα χιλιοστό απ’ το παχύ έντερο και δύο χιλιοστά από την σπλήνα. Πισώπλατα. Και όταν έπεσα κάτω, μετά ήρθε από πάνω μου και συνέχιζε, δηλαδή, για να με μαχαιρώσει. Τα πόδια μου και η κοιλιά μου έχουν από λιγότερες μαχαιριές. Δεν είναι τόσο βαθιές. Γιατί του κλωτσούσα τα χέρια. Αμυνόμουν», πρόσθεσε.

«Δεν λιποθύμησα γιατί σταμάτησα το αίμα με το χέρι μου. Το πίεζα με το χέρι μου. Αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να φτάσω όσο πιο γρήγορα στο νοσοκομείο. Σα να με καθοδηγούσε κάποιος. Έπιασα εκεί την πληγή και το σταμάτησα με το χέρι μου. Κι όταν είπα στο φούρνο μετά να μου δώσουν μια πετσέτα, πετάχτηκε αίμα, πολύ. Ήξερα ότι έπρεπε να πάω γρήγορα στο νοσοκομείο. Για να σταματήσω την αιμορραγία. Γιατί αλλιώς θα λιποθυμούσα».

Μαχαίρωνε όποιον έβρισκε μπροστά του

Με τη ματσέτα στο χέρι, γεμάτος απ’ τα αίματα του αρτοποιού, ο 54χρονος δραπέτης της ψυχιατρικής κλινικής, άρχισε να προχωρά στο δρόμο και να μαχαιρώνει όποιον έβρισκε μπροστά του.

Ένα από τα θύματά του, ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Κωστής Αλεβίζος. Η εικόνα του μέσα από το νοσοκομείο σοκάρει όπως και η ανάρτησή που την συνοδεύει.

«Αν έχεις τύχη διάβαινε δεν λένε… Ε εγώ σήμερα δεν είχα, βρέθηκα στα καλά καθούμενα σφαγμένος με κουζινομάχαιρο στον πνεύμονα και στο χέρι. Ήμουν το τελευταίο θύμα ίσως ενός άλλου θύματος, ενός ψυχικά πάσχοντα που από ότι μαθαίνω, το είχε σκάσει από το Δαφνί πριν αρκετό καιρό», έγραψε στην ανάρτησή του.
Ευτυχώς, όπως αναφέρει, βρέθηκε κοντά του ένας γιατρός ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες καθώς, όπως καταγγέλλει, το ασθενοφόρο έφτασε, μιάμιση ώρα μετά.
«Μέσα στην ατυχία μου στάθηκα τυχερός, καθώς έτυχε να βρίσκεται στο σημείο ένας πνευμονολόγος όπου έσπευσε να με βοηθήσει και ήταν έτοιμος να με τρυπήσει με μια μεγάλη βελόνα, αν η αναπνοή μου δυσκόλευε και άλλο αυτή τη μιάμιση ώρα που περίμενα το ασθενοφόρο, αλλά και γιατί μου έδινε κουράγιο, όπως και μια κοπέλα και ένα αγόρι από την ομάδα Δίας
».

Απειλούσε για μήνες ότι θα σκοτώσει

Ένα 17χρονο αγόρι που περπατούσε και αυτό αμέριμνο στο δρόμο, δέχτηκε τις μαχαιριές του 54χρονου.

«Για καλή μου τύχη, το παιδί που είναι στο μανάβικο και τον ευχαριστώ πάρα πολύ, μου λέει θα σε πάω εγώ με το μηχανάκι. Πηγαίνοντας, εν τω μεταξύ, προς το μηχανάκι, βλέπω έξω από το κομμωτήριο το άλλο το παιδί. Του λέω "εσύ τι;" μου λέει "κι εμένα… με χτύπησε με το μαχαίρι". Και φωνάζω εκεί, της Αλίκης, της κομμώτριας "σταματήστε του το αίμα. Κάποιος να πάει το παιδί στο νοσοκομείο". Φεύγοντας όμως, στο δρόμο, άρχισα να χάνω αίμα και σταμάτησα στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου. Βγήκαν τα παιδιά έξω τρέχοντας εκεί, με ψυχραιμία και νηφαλιότητα με κράτησαν να μην ζαλιστώ και πίεζαν και το… την πετσέτα πάνω στην πληγή να μη χάνω αίμα», συνέχισε ο αρτοποιός.

Και οι τέσσερις τραυματίες από τη δολοφονική μανία του 54χρονου, έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ωστόσο, ο 54χρονος φαίνεται πως απειλούσε πολύ συχνά τους γείτονές του.

«Φυσικά και ήταν γνωστός. Όλοι τον ήξεραν. Η μητέρα του, ήρθε κάποια στιγμή, πριν τέσσερα, πέντε χρόνια και μας είχε πει να του δίνουμε φαγητά, ό,τι θέλει και περνούσε κάποια στιγμή και πλήρωνε. Ένα, ξαφνικά, πρωί, μπήκε μέσα και μας έσπασε το μαγαζί όλο. Τη φωνάξαμε εμείς όταν ήρθε, της ζητήσαμε να τον μαζέψει. Και μας είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι… Νομίζαμε ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο. Πήγαινε στο μανάβικο, τους απειλούσε. Πήγαινε στο κομμωτήριο, απειλούσε. "Θα σκοτώσω, θα σας κάνω… θα σας ράνω…"», αποκάλυψε.

Ο 54χρονος έφυγε από την ψυχιατρική κλινική τον περασμένο Δεκέμβριο, λίγες ημέρες αφ’ ότου ο εισαγγελέας, είχε διατάξει τον εγκλεισμό του.