Φτάσαμε στο σημείο να τσακώνονται οι γιατροί στην τηλεόραση: Λινού εναντίον Βασιλακόπουλου (vid)

Φτάσαμε στο σημείο να τσακώνονται οι γιατροί στην τηλεόραση: Λινού εναντίον Βασιλακόπουλου (vid)
Οι διαφωνίες όπως αυτή της Αθηνάς Λινού και του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου, δεν βοηθάνε στο να υπάρξει εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστημονική κοινότητα.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, ακολουθούσε ευλαβικά τις οδηγίες της ιατρικής κοινότητας. Η εμπιστοσύνη αυτή όμως χάθηκε στο δεύτερος μέρος, από τον Νοέμβριο και μετά...

Λίγο οι διαφωνίες που υπήρχαν μεταξύ των μελών της, λίγο οι διαφορετικές δημόσιες τοποθετήσεις τους και λίγο τα πολλές φορές ακατανόητα μέτρα, είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη αμφισβήτηση.

Σε αυτή την αμφισβήτηση οφείλονται και τα χαμηλά νούμερα εμβολιασμών, παρά το γεγονός οτι είναι ανοιχτά για όλους και το θέμα αυτό, πρέπει να βρεθεί τρόπος για να λυθεί το γρηγορότερο δυνατό...

Σκηνικά όμως σαν και αυτό που έλαβε χώρα, το πρωί της Πέμπτης στο Open, σε καμία περίπτωση όμως δεν βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση...

Εκεί λοιπόν μεταξύ των φιλοξενούμενων ήταν η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού και ο καθηγητής πνευμολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, οι οποίοι κατέληξαν να τσακώνονται live.

Αφορμή αποτέλεσε η μετάλλαξη Δέλτα, με τον κ. Βασιλακόπουλο να λέει πως για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνεται η άρση των περιοριστικών μέτρων. Κάτι στο οποίο διαφώνησε η κ. Λινού λέγοντας πως «επιδημιολογικά λάθος» καθώς δύο μέρες μετά την άρση των μέτρων είχαμε την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων του στελέχους Δέλτα στη χώρα.

«Είναι εξαιρετικά μεταδοτικό και με πάνω από το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστοι, είναι σαν μην είχαμε κανέναν εμβολιασμένο. Καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι έρχεται νέο κύμα και δεν πρέπει να είχαμε άρει μέτρα. Εκείνη την περίοδο αποφασίστηκε να εμβολιάσουμε τα παιδιά, τους δώσαμε τα 150 ευρώ μετά την πρώτη δόση, όμως. Αυτό ήταν λάθος επιδημιολογικά. Έπρεπε να δοθεί το κίνητρο, αλλά 15 μέρες μετά τη δεύτερη δόση» είπε.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος είπε οτι αυτά που είπε η συνάδελφός του δεν στηρίζονται πουθενά: «Το στέλεχος Δέλτα δεν έχει επικρατήσει στη χώρα», ενώ όταν η κ. Λινού του είπε πως αυτό θα γίνει, εκείνος τόνισε: «Θα, θα. Αλλά, αυτό μου θυμίζει το θα, θα, θα των παλιών εποχών».

Η κα Λινού αντέδρασε, ωστόσο εκείνος συνέχισε, σε έντονο ύφος, λέγοντας: «Θα με ακούσετε. Είπατε δημόσια ότι τα εμβόλια δεν είναι αποδοτικά (σ.σ. στο στέλεχος Δέλτα)», κάτι το οποίο διέψευσε οτι το είπε με αυτό τον τρόπο η συνάδελφός του.