Ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα σήμερα: Επιστροφή μάσκας και όχι μόνο

Ο Χαρδαλιάς ανακοινώνει νέα μέτρα σήμερα: Επιστροφή μάσκας και όχι μόνο
Ημέρα ανακοινώσεων νέων μέτρων η σημερινή μετά την μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες μέρες.

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης.

Κάτι που είναι αποτέλεσμα της εντυπωσιακής αύξησης των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα και η οποία ξεπερνάει το 100% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς χθες καταγράφηκαν 1.820 νέες περιπτώσεις.

Τα περισσότερα από αυτά καταγράφονται σε νέους ανθρώπους, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ με την Αττική, την Κρήτη και την Μύκονο να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Τα νέα μέτρα

Το πρώτο και πιο σίγουρο μέτρο που θα ανακοινωθεί σήμερα, είναι η επιστροφή της μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους, όπως ίσχυε πριν από δύο εβδομάδες.

Τότε όμως η λάθος διατύπωση της απόφαση έστειλε λάθος μήνυμα, με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείται καθόλου.

Επίσης, αναμένεται να αυξηθούν οι έλεγχοι με κάθε τρόπο (self test, rapid test, PCR), ενώ είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί το υποχρεωτικό μοριακό ή rapid τεστ για όσους δεν έχουν και τις δύο δόσεις του εμβολίου (και έχουν παρέλθει 14 ημέρες) και για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να δούμε και τοπικά lockdowns σε περιοχές με πολλά κρούσματα, όμως κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Τέλος, θυμίζουμε οτι από σήμερα απαγορεύονται οι όρθιοι στις καφετέριες, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης.