«Παγωμάρα» στα νυχτερινά κέντρα μετά τα νέα μέτρα: «Κάνουμε ένα βήμα πίσω, ελπίζουμε να είναι τελευταία φορά και για καλό» (vid)

«Παγωμάρα» στα νυχτερινά κέντρα μετά τα νέα μέτρα: «Κάνουμε ένα βήμα πίσω, ελπίζουμε να είναι τελευταία φορά και για καλό» (vid)
Μετά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την απαγόρευση όρθιων στα νυχτερινά μαγαζιά, οι αντιδράσεις είναι πολλές.

Οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών μαγαζιών είναι ανήσυχοι, καθώς δεν μπορούν να βρουν το τρόπο να κάνουν καταμερισμό των πελατών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι επιχειρηματίες φοβούνται τη μείωση του τζίρου τους, που μπορεί να φτάσει και το 50%.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σ' αυτά τα μαγαζιά ξεπερνούν τις 5000, και το ερώτημα είναι αν ο επιχειρηματίας θα ρισκάρει να έχει κάποιους όρθιους και να πληρώσει πρόστιμο ή θα περικόψει τα έξοδα λειτουργίας.

Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση των όρθιων στα μαγαζιά είναι πολλά βήματα πίσω και θα έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση της κίνησης έως και 70%.

«Κάνουμε ένα βήμα πίσω, ελπίζω να είναι τελευταία φορά και για καλό, το τίμημα είναι βαρύ και για εμάς και για τους θαμώνες μας», αναφέρει ο υπεύθυνος ενός νυχτερινού μαγαζιού.

«Θεωρώ ότι είναι μια λάθος απόφαση, γιατί τα μπαρ έχουν φτιαχτεί για να είναι όρθιος ο κόσμος», αναφέρει ένας άλλος εργαζόμενος.