Δολοφόνησαν τον πρόεδρο της Αϊτής μέσα στο σπίτι του

Δολοφόνησαν τον πρόεδρο της Αϊτής μέσα στο σπίτι του
Συγκλονισμένος όλος ο πλανήτης από την δολοφονία του Ζοβενέλ Μοΐζ μέσα στο ίδιο του σπίτι.

Στην αρχή είχε κυκλοφορήσει ως φήμη, η οποία όμως δεν επιβεβαιωνόταν... Λίγο αργότερα όμως έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση πως ο πρόεδρος της Αϊτής, Ζοβενέλ Μοΐζ δολοφονήθηκε μέσα στο ίδιο του σπίτι.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο προσωρινό πρωθυπουργό της χώρας Κλοντ Ζοσέφ, λέγοντας πως «Είναι μια ενέργεια μίσους, απάνθρωπη και βάρβαρη», ενώ συμπλήρωσε πως: «Λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να υπάρξει εγγύηση της συνέχειας του κράτους και για την προστασία του έθνους»

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, μία ομάδα αγνώστων που μιλούσε ισπανικά, εισέβαλε στο σπίτι του Προέδρου και τον πυροβόλησε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Από τα πυρά μάλιστα τραυματίστηκε και η σύζυγός του που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Ο Ζοβενέλ Μοΐζ ήταν 53 χρονών και ήταν πρόεδρος της χώρας από το 2017, ενώ μετά από αυτή την δυσάρεστη εξέλιξη, πρόεδρος αναλαμβάνει Κλοντ Ζοσέφ.

Βία στην Αϊτή

Το Πορτ-ο-Πρενς βρίσκεται αντιμέτωπο με αύξηση της βίας, καθώς συμμορίες συγκρούονται μεταξύ τους και με την αστυνομία για τον έλεγχο των δρόμων.

Η βία αυτή τροφοδοτήθηκε από την αύξηση της φτώχειας και της πολιτικής αστάθειας. Ο Μοΐζ είχε αντιμετωπίσει σφοδρές διαμαρτυρίες αφότου ανέλαβε πρόεδρος το 2017, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί φέτος ότι επιδιώκει να εγκαθιδρύσει μια δικτατορία υπερβαίνοντας τη διάρκεια της θητείας του και αυξάνοντας τον αυταρχισμό -- κατηγορίες τις οποίες εκείνος αρνούνταν.