Με γονική συναίνεση και mRNA σκευάσματα ο εθελοντικός εμβολιασμός των εφήβων (vid)

Με γονική συναίνεση και mRNA σκευάσματα ο εθελοντικός εμβολιασμός των εφήβων (vid)
Την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19, η ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορονοϊού δεν είναι σαν μια απλή γρίπη για τα παιδιά. Είναι λίγο πιο επικίνδυνη. Γι' αυτό και την επόμενη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τους εθελοντικούς εμβολιασμούς των εφήβων.

Είναι το θέμα που συζητούν όλοι οι γονείς από χθες, «τι θα κάνουμε και αν θα εμβολιάσουμε τα παιδιά μας».

Σαφώς υπάρχει αυτή η ισχυρή σύσταση και φυσικά ο γονέας θα απαντήσει σε συνεννόηση με το παιδί του, γιατί οι έφηβοι έχουν άποψη και γνώμη, ώστε να δουν τι θα κάνουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, «αρχικά να πούμε ότι είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός και όχι υποχρεωτικός, για ηλικίες 15-17 ετών, πάντα με την γονική συναίνεση και με mRNA εμβόλια. Όχι ΑstraZeneca και Johnson & Johnson. Στο κουτάκι που θα κλείσουν οι γονείς το ραντεβού, λογικά απ' ότι μαθαίνουμε θα υπάρχει και το κουτάκι της γονικής συναίνεσης. Άπαξ και ο γονέας το σημειώσει μια φορά θα ισχύσει λογικά και για την δεύτερη δόση. Οι έφηβοι μπορούν να μπουν στο νοσοκομείο λόγω covid δυο με τρεις φορές πιο εύκολα και πιο πολύ σε σχέση με την απλή γρίπη, όπως είπε και η κ. Θεοδωρίδου στην ενημέρωση. Αυτό είναι σημαντικό, βέβαια δείχνουν τα στοιχεία έως τώρα από την Αμερική, πως κανένα παιδάκι δεν έχει πεθάνει μέχρι στιγμής, ωστόσο παθαίνουν μια περιμυοκαρδίτιδα η οποία είναι αυτοιάσιμη, δηλαδή ο οργανισμός την καταπολεμά από μόνος του», είπε αρχικά η δημοσιογράφος.

Για τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα

«Για τους γονείς που έχουν παιδιά με υποκείμενα νοσήματα όπως χρόνια παχυσαρκία, χρόνιες πνευμονοπάθιες ή νευρομυικά νοσήματα είναι και γι' αυτά μια ισχυρή σύσταση ότι μπορεί να τα προστατεύσει», κατέληξε η δημοσιοφράφος.