Βόμβα Αρκουμανέα: «Σήμερα θα έχουμε πάνω από 1.500 κρούσματα στην Ελλάδα»

Βόμβα Αρκουμανέα: «Σήμερα θα έχουμε πάνω από 1.500 κρούσματα στην Ελλάδα»
Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ δηλώνει ότι ο σημερινός (6/7) αριθμός κρουσμάτων θα ξεπεράσει τα 1.500.

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις τελευταίες μέρες, με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα να δηλώνει πως σήμερα (6/7) ο αριθμός των μολύνσεων θα είναι 1500.

«Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων εδώ και δέκα ημέρες έχει αυξητική τάση, και σήμερα θα ανακοινωθούν περισσότερα από 1.500 κρούσματα» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Σημείωσε ωστόσο ότι δεν παρατηρείται μέχρι στιγμής αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ανέφερε ότι ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων έχει πέσει στα 27 έτη. Σημείωσε επίσης ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών προέρχεται από νυχτερινή διασκέδαση.

Παράλληλα τόνισε ότι πάνω από 50% των κρουσμάτων σε νέους κάτω των 30 ετών, προέρχεται από την νυχτερινή διασκέδαση. Μάλιστα σημείωσε ότι έχουν καταγράφει συρροές σε νυχτερινά μαγαζιά.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ εξήγησε ότι εντοπίζονται περισσότερα κρούσματα και επειδή έχει αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που κάνουν τεστ λόγω των μετακινήσεων προς τα νησιά.

Ο κ. Αρκουμανέας διευκρίνισε ότι για την ώρα η κυρίαρχη μετάλλαξη στη χώρα μας παραμένει η βρετανική, ωστόσο εκτιμάται ότι τον Αύγουστο η μετάλλαξη Δέλτα θα κυριαρχήσει σε όλο τον πλανήτη. Επισήμανε ότι για την μετάλλαξη Δέλτα είναι σημαντικό να έχουν γίνει και οι δυο δόσεις του εμβολίου.