Ο Γεωργιάδης διαψεύδει τον Σύψα: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για τις μάσκες χωρίς να ρωτηθεί η επιτροπή, δεν ισχύει»

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει τον Σύψα: «Δεν υπάρχει καμία απόφαση για τις μάσκες χωρίς να ρωτηθεί η επιτροπή, δεν ισχύει»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διέψευσε τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νίκο Σύψα σχετικά με όσα είπε για τις μάσκες και την απόφαση κατάργησής τους.

O καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, σήμερα (5/7) μίλησε στην εκπομπή του Open «Ώρα Ελλάδας» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της μάσκας.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής ανέφερε πως ουδέποτε η επιτροπή προέβη σε εισήγηση κατάργησης της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

«Υπάρχει μία τεράστια παρεξήγηση ότι η επιτροπή έχει δώσει την οδηγία, πετάμε τις μάσκες. Η επιτροπή δεν είπε ποτέ αυτό. Το έχει διευκρινίσει πολύ καλά η κυρία Παπαευαγγέλου. Η επιτροπή κρίνοντας την κατάσταση της χώρας, την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη και την μετάλλαξη Δέλτα, είπε ότι συνεχίζουμε όπως πριν. Η μόνη περίπτωση που δεν χρειάζεται είναι όταν περπατάμε στον δρόμο και δεν υπάρχει συνωστισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, διέψευσε τα λεγόμενα του καθηγητή.

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση χωρίς να ρωτηθεί η Επιτροπή. Δεν ισχύει αυτό. Καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της Επιτροπής», τόνισε και είπε ξανά στον δημοσιογράφο: «Σας απαντώ, καμία απόφαση».