Ενέδρα σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, επίθεση με πέτρες και μπουκάλια

Ενέδρα σε περιπολικό της ΕΛΑΣ, επίθεση με πέτρες και μπουκάλια
Δύο οχήματα εγκλώβισαν το υπηρεσιακό όχημα και ομάδα περίπου 25 ατόμων έκανε έφοδο. Δεν τραυματίστηκε αστυνομικός, δύο συλλήψεις στο Κορωπί.

Eνέδρα σε περιπολικό Αστυνομικού Τμήματος των νοτίων προαστίων έστησαν περίπου 20-25 άτομα στον καταυλισμό Ρομά στο Κούπι Κορωπίου, επιφέροντας σημαντικές φθορές στο όχημα της EΛ.ΑΣ. ευτυχώς όμως χωρίς να τραυματιστεί κάποιος από αστυνομικούς που επέβαιναν.

Το περιστατικό που αποκαλύπτει το Reader σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, λίγη ώρα αφότου το περιπολικό πέρασε από τον καταυλισμό. Ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, κόκκινου χρώματος, το οποίο οδηγούσε ένας 32χρονος άνδρας προσέγγισε τους αστυνομικούς και υποστήριξε ότι κατά τη διέλευση τους με υπηρεσιακό όχημα χτύπησαν ένα σκυλί και τους ζήτησε να πάνε μέχρι τον καταυλισμό για να δουν τι έχει συμβεί. Ο οδηγός του περιπολικού μπήκε μπροστά, το κόκκινο όχημα ακολουθούσε από πίσω, ενώ φτάνοντας στα όρια του καταυλισμού Κούπι, ένα Smart μαύρου και γκρι χρώματος έκλεισε από μπροστά τον δρόμο στο περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. και το εγκλώβισε.

Τότε μία ομάδα περίπου 20-25 ατόμων έκανε καταδρομική επίθεση πετώντας πέτρες και μπουκάλια, χτυπώντας παράλληλα με γροθιές και κλοτσιές το περιπολικό, με τους αστυνομικούς να φεύγουν κακήν κακώς από το σημείο, ζητώντας παράλληλα ενισχύσεις.

Τελικά, μερικές ώρες αργότερα συνελήφθησαν ως εμπλεκόμενοι στο περιστατικό οι ιδιοκτήτες των δύο οχημάτων που εγκλώβισαν το περιπολικό. Ο λόγος για δύο Ρομά ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για «παράνομη κατακράτηση και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία». Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση κι άλλων εμπλεκομένων στην επίθεση, ενώ παρά τις σοβαρές υλικές ζημιές στο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. οι δύο αστυνομικοί δεν τραυματίστηκαν.

Ν. Κορομηλάς: «Από θαύμα δεν τραυματίστηκε συνάδελφος»

Image
O Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Ν/Α Αττικής, Νίκος Κορομηλάς

Το Reader επικοινώνησε με τον Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Ν/Α Αττικής, Νίκο Κορομηλά, ο οποίος ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα περιστατικό που μπορεί να φαινόταν "αθώο" εκ πρώτης όψεως, πλην όμως μόνο τέτοιο δεν αποδείχθηκε καθώς από θαύμα δεν θρηνήσαμε ακόμα και απώλεια συναδέλφου μας. Για μια ακόμα φορά ότι οι Έλληνες αστυνομικοί καλούνται να εκτελέσουν το καθήκον τους υπό αντίξοες, απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνθήκες».

Συνεχίζοντας ο κ. Κορομηλάς τόνισε πως «η επιβράβευση σε όσους ασκούμε αυτό το λειτούργημα πρέπει να είναι συνολική, με την επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του Ιουνίου 2012. Όσο δεν αναγνωρίζεται αυτή η καθημερινή επικινδυνότητα, όσο υπάρχουν μισθολόγια με κατηγορίες Α,Β,Γ,Δ και βαθμολόγια που προκαλούν αναστάτωση μεταξύ του προσωπικού, δεν μπορεί να γίνει λόγος για επιβράβευση από την Πολιτεία».

Πηγή: Reader.gr