Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε ενεχυροδανειστήριο στην Κέρκυρα, βίντεο-ντοκουμέντο (vid)

Η στιγμή που ένοπλος εισβάλλει σε ενεχυροδανειστήριο στην Κέρκυρα, βίντεο-ντοκουμέντο (vid)
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων κοσμημάτων συνεχίζονται.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε σε ενεχυροδανειστήριο το βράδυ της Πέμπτης 91/7) στο κέντρο της Κέρκυρας, με τον δράστη να εισβάλλει με καλυμμένο το πρόσωπό του.

Όπως φαίνεται στο βίντεο ντοκουμέντο του lawandorder.gr, η ιδιοκτήτρια παθαίνει σοκ όταν είδε τον ληστή να την σημαδεύει με το μακρύκανο όπλο. Ο δράστης την ακινητοποιεί στο γραφείο της και αρχίζει να ψάχνει το κατάστημα. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα αρπάζει 3.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 5.000 ευρώ.

Ο σεσημασμένος ληστής, όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό διέφυγε πεζός. Αμέσως, η ιδιοκτήτρια ενημέρωσε την αστυνομία η οποία αξιοποιώντας το βιντεοληπτικό υλικό του ενεχυροδανειστηρίου αλλά και αυτό από τις κάμερες γειτονικών καταστημάτων που κατέγραψαν το δρομολόγιο διαφυγής του ληστή, τον ταυτοποίησαν και του πέρασαν χειροπέδες.

Ο νεαρός κακοποιός υπέδειξε στους αστυνομικούς που έκρυβε τα κλοπιμαία και τα ρούχα που φορούσε την ώρα της ληστείας.

Σε ένα άλσος κοντά στο ενεχυροδανειστήριο στην πλατεία Ψυχιατρείου βρέθηκαν κρυμμένα 2.975 ευρώ, μέρος των κοσμημάτων, μια μονωτική ταινία, μια βαμβακερή μάσκα κατά του κορονοϊού, ένα καπέλο τζόκεϊ, το φούτερ και η φόρμα που φορούσε, καθώς και το όπλο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπόλοιπων κοσμημάτων συνεχίζονται, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας ο οποίος του άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.