Σχέδιο διαφυγής στην Ιταλία είχε ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς

Σχέδιο διαφυγής στην Ιταλία είχε ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς
Είτε με πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα ήταν στο «δίκτυο» υποστηρικτών του Χρήστου Παππά.

Για το εξωτερικό και δη, αρχικά, την Ιταλία φαίνεται πως είχε σχέδιο διαφυγής ο χρυσαυγίτης Χρήστος Παππάς, που συνελήφθη μετά από 9 μήνες σε διαμέρισμα στο Ζωγράφου. Εκεί φαίνεται πως καταλήγει η αστυνομία σύμφωνα με τα ευρήματα που βρήκαν στο διαμέρισμα της Ουκρανής, με ελληνική υπηκοότητα, που έκρυβε το δεξί χέρι του Μιχαλολιάκου.

Βρέθηκε λοιπόν μια επιστολή που θα έστελνε, όπως φαίνεται σε συγγενικό του πρόσωπο και υπήρχαν αναφορές στην Ιταλία. Σύμφωνα μάλιστα με την Αντιτρομοκρατική, πρόσφατα έκανε ταξίδι στην Ιταλία συγγενικό του πρόσωπο και οι Αρχές δεν αποκλείουν να έχει σχέση κι αυτό με το ενδεχόμενο διαφυγής του στο εξωτερικό.

«Είναι εύλογο να υπάρξει και η διεύρυνση του κύκλου της έρευνας ως προς τον χρόνο για τον οποίο παρέμεινε κρυπτόμενος και, παράλληλα, να δούμε και κάτω από ποιες συνθήκες και ποια ενδεχομένως πρόσωπα έχουν ευθύνη υπόθαλψης», τόνισε ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Λευτέρης Οικονόμου.

Το σχέδιο διαφυγής του μάλιστα, φαίνεται πως ήταν με πλοίο για την Ιταλία, είτε από την Πάτρα, είτε από την Ηγουμενίτσα και τα σενάρια δύο: Είτε με πλαστή ταυτότητα, είτε να κρυβόταν σε κάποιο φορτηγό με εμπορεύματα, του οποίου ο οδηγός θα ήταν στο «δίκτυο» υποστηρικτών του Χρήστου Παππά. Μάλιστα, φαίνεται πως το lockdown μπλόκαρε τα σχέδια του, αλλά εκ των πραγμάτων μετέπειτα τον ωφέλησε.

Η 52χρονη Ουκρανή, που τον έκρυβε στο σπίτι της, υποθέτουν πως ήταν αυτή που άφηνε σε συγκεκριμένο σημείο σημειώματα του Χρήστου Παππά στην οικογένειά του. Η σύζυγός του ζει στις Βρυξέλλες και δεν αποκλείεται αυτός να ήταν ο τελικός προορισμός του.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα-κρησφύγετο, οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής κατέσχεσαν 2 κινητά τηλέφωνα και έναν υπολογιστή, τα οποία εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να αναλυθούν τα αρχεία και να δοθούν απαντήσεις για τη διαφυγή, αλλά και τον τρόπο με τον οποίοι επικοινωνούσε με φίλους και συγγενείς.