Καλλιάνος για καύσωνα: «Την Πέμπτη θα την θυμάστε για καιρό» (pic)

Καλλιάνος για καύσωνα: «Την Πέμπτη θα την θυμάστε για καιρό» (pic)
Έρχεται τριήμερο με καύσωνα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ένα νέο πιο ισχυρό κύμα ζέστης έρχεται τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος σε ανάρτησή του ανέφερε πως έρχεται τριήμερο καύσωνα αλλά την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό.

Η ανάρτησή του

«ΕΡΧΕΤΑΙ 3-ΗΜΕΡΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΤΗ ΘΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ
Όπως σας είχα έγκαιρα ενημερώσει εδώ και αρκετές ημέρες, ένας νέος και πιο ισχυρός καύσωνας θα μας επηρεάσει από αύριο Τετάρτη έως και την Παρασκευή. Την Τετάρτη και την Παρασκευή θα σημειωθούν σε πολλές πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας θερμοκρασίες που οριακά θα ξεπερνούν και τους 40°C. Όμως η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΤΗ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΑΙΡΟ
Στη φωτογραφία που σας έχω επισυνάψει, μπορεί εύκολα να καταστεί σαφές ότι η Πέμπτη θα είναι μια πολύ δύσκολη μέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όμως θα επιμείνω για κάποια συγκεκριμένα τμήματα της επικράτειας όπου εκεί ο υδράργυρος θα ξεπεράσει και τους 42°C και πιθανότατα να φτάσει τους 43°C και ίσως πολύ τοπικά και τους 44°C. Άρα την Πέμπτη θα τη θυμόμαστε για καιρό λόγω και της αυξημένης δυσφορίας και τις βραδινές ώρες ειδικά στις μεγαλουπόλεις.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Τα τμήματα που την Πέμπτη θα επηρεαστούν περισσότερο από τον καύσωνα είναι τα ακόλουθα :
- Θεσσαλία
- Κεντρική και Ανατολική Στερεά
- Αττική και Εύβοια
- Ανατολική και Νότια Πελοπόννησος
- Νότια Κρήτη

ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 40°C ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Πέμπτη θα είναι η πιο δύσκολη μέρα και για την Αττική. Ο υδράργυρος στο κέντρο της Αθήνας αργά το μεσημέρι θα ξεπεράσει πολύ εύκολα τους 40°C και τοπικά θα φτάσει και τους 41-42°C.

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΥΣΩΝΑ
Το Σάββατο θα μας "αποχαιρετήσουν" οι πολύ θερμές αέριες μάζες που για 11 ολόκληρες ημέρες θα μας έχουν ταλαιπωρήσει και η ατμόσφαιρα σταδιακά θα δροσίσει. Αν θυμάστε καλά, πριν από μέρες, σας είχα πει ότι έρχεται καύσωνας διαρκείας και που δεν θα τελείωνε την προηγούμενη Κυριακή (όπως όλοι έλεγαν) αλλά θα έπαιρνε παράταση έως και τα τέλη της προσεχούς εβδομάδας. Δυστυχώς, αλλά επιβεβαιώθηκαν στο απόλυτο τα λεγόμενα μου.
Καλή υπομονή και σε όλες και όλους και προσοχή στις ευπαθείς ομάδες
».