Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς

Πέθανε ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς
Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός, Γιάννης Θωμάς, σε ηλικία 77 ετών.

Πέθανε σε ηλικία 77 ετών ο ηθοποιός Γιάννης Θωμάς έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1944 στα Ξανθόγεια της Έδεσσας.

Στην καριέρα του είχε ερμηνεύσει σημαντικούς ρόλους κυρίως στο θέατρo, ενώ έκανε και αρκετές συνεργασίες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Η πιο πρόσφατη συμμετοχή του ήταν στην τηλεοπτική σειρά «Κόκκινο Ποτάμι».

Η ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΙ για τον θάνατό του

Ο Γιάννης Θωμάς είχε συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Ιωαννίνων, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατό του:

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του Γιάννη Θωμά, ενός αγαπητού και ξεχωριστού Ανθρώπου και Ηθοποιού, με τον οποίο είχαμε την τύχη να συνεργαστούμε σε πολλές παραγωγές μας. Συνεχίζοντας την γιαννιώτικη παρουσία του από τον ΟΗΘ πρωτοέπαιξε στο ΔΗΠΕΘΙ στον «Εχθρό του Λαού» του Ίψεν, το εναρκτήριο έργο του Θεάτρου, στις 3 Φεβρουαρίου 1984. Έκτοτε μέχρι και την τελευταία φορά που συνεργάστηκε με τη Δημοτική μας Σκηνή, το χειμώνα του 2018, όπου έπαιξε στο έργο «ANACARBIT / Ο Βιτγκενστάιν σε Αντίλογο» του Δημήτρη Βαρτζιώτη κι αμέσως μετά στη συμπαραγωγή «Το Υπόγειο» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, συμμετείχε συνολικά σε 16 θεατρικές παραγωγές που παρουσιάστηκαν σε 508 παραστάσεις, σε πολλές από τις οποίες επωμίστηκε πρωταγωνιστικούς ρόλους».