Ακόμα και σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη για τους εμβολιασμένους

Ακόμα και σήμερα το διάγγελμα Μητσοτάκη για τους εμβολιασμένους
Ακόμα και μέσα είναι πολύ πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τις διευκολύνσεις που θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι.

Με τους αριθμούς των εμβολιασμών της πρώτης δόσης, να έχουν σημειώσει μεγάλη πτώση, εδώ και πολύ καιρό έχει ξεκινήσει μία κουβέντα στην κυβέρνηση για τα κίνητρα που θα δώσουν στους πολίτες.

Αυτή η κουβέντα λοιπόν κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες και σήμερα το πρωί στο υπουργικό συμβούλιο, οι αποφάσεις θα μπουν στην τελική ευθεία προκειμένου να υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό με διάγγελμά του.

Παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν για πολίτες δύο κατηγοριών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του δείχνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αυτό το κομμάτι για δύο λόγους. Πρώτον για να επιβραβεύσουν όσους έχουν εμβολιαστεί κανονικά και δεύτερο για να δώσουν κίνητρο σε αυτούς που δεν το έχουν κάνει.

Άλλωστε ένα ενδεχόμενο τρίτο lockdown το Φθινόπωρο θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τα οικονομικά προβλήματα της χώρας, κάτι που η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει.

Τα προνόμια

Αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημα, το όλο concept του σχεδίου είναι το εξής: Όσοι έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα έχουν ένα προσωπικό κωδικό barcode, ο οποίος θα τους επιτρέπει την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους. Είτε μιλάμε για την εστίαση, είτε για τα θέατρα, είτε για τα γήπεδα.

Ειδικά για το τελευταίο, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ανακοινώσεις τις προθέσεις του.

Θα το δείχνουν στην είσοδό τους, θα σκανάρεται και θα ανάβει το... πράσινο φως για την είσοδό τους.