Huawei Watch 3 Pro: Το καλό γίνεται ακόμη καλύτερο (vid)

Huawei Watch 3 Pro: Το καλό γίνεται ακόμη καλύτερο (vid)
Η νέα πρόταση της Huawei φέρνει ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο προσκήνιο.

Η Huawei συνεχίζει να επενδύει στην αγορά των smartwatches και μετά τις πολύ καλές προτάσεις που είδαμε στο παρελθόν, επιστρέφει στο σήμερα με ένα προϊόν που σίγουρα είναι το επόμενο βήμα στην κατηγορία. Μετά τα αρκετά προβλήματα της εταιρείας στο χώρο των smartphones, οι επενδύσεις στις φορητές συσκευές συνεχίζονται και οι πειραματισμοί φέρνουν το Huawei Watch 3 Pro.

Το προϊόν είναι το νέο high-end μοντέλο της εταιρείας και «φοράει» το HarmonyOS. H συσκευασία περιλαμβάνει το ίδιο το ρολόι, μια ασύρματη βάση φόρτισης, ένα καλώδιο USB Type-C και ένα λουράκι για να το προσαρμόσετε στο χέρι σας. Το σασί έχει διαγώνιο 48mm, μέγεθος μεγαλύτερο από τα μοντέλα που μπορεί να βρει κανείς από τις άλλες εταιρείες.

Η AMOLED οθόνη με διαγώνιο 1.43 ίντσας έχει ανάλυση 466x466 pixels και αρκετά καλή φωτεινότητα για χρήση ακόμη και κάτω από συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα διάφορα watch faces που προσφέρουν ακόμη και interactive εμπειρίες, αρκεί να καταφέρετε α) να τα εντοπίσετε και β) να κατανοήσετε πως λειτουργούν.

Το βάρος του δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο και συνολικά δείχνει από τα πρώτα λεπτά πως πρόκειται για μια συσκευή στην κατηγορία των premium. H κατασκευή του Huawei Watch 3 Pro επιτρέπει τη χρήση σε έως και 50 μέτρα βάθος σε νερό και όλες οι επιλογές μπορούν να γίνουν ακόμη και κάτω από την επιφάνεια με τα δύο πλήκτρα που βρίσκονται στα δεξιά του. Το επάνω είναι σε μορφή κορώνας (και προσφέρει ένα μηχανισμό ανάδρασης σε κάθε επιλογή) και επιτρέπει την κίνηση στο μενού, ενώ το κάτω είναι ένα πιο απλής λογικής.

Συνδέεται με συσκευές μέσω Bluetooth 5.2 και η σύνδεσή του μαζί τους γίνεται είτε μέσω της παραδοσιακής λειτουργίας ανίχνευσης στο μενού, είτε μέσω της σχετικής εφαρμογής της Huawei, σε συνδυασμό με έναν μοναδικό QR Code. Η συσκευή διαθέτει ακόμη 16GB αποθηκευτικού χώρου και υποστηρίζει λειτουργία eSIM (η οποία στη χώρα μας υποστηρίζεται μόνο από την COSMOTE).

Από πλευράς λειτουργιών συναντάμε όλες τις κλασικές που ψάχνει ο κάτοχος ενός σύγχρονου smartphone με γυροσκόπιο, αισθητήρα καρδιακών παλμών, οξύμετρο κτλ. Μάλιστα, μπορεί να μετρήσει μέχρι και τη θερμοκρασία δέρματος, σημειώνοντας ωστόσο πως αυτή δεν έχει σχέση με τη θερμοκρασία σώματος που μετράμε από το μέτωπο ή με τη βοήθεια κλασικών θερμομέτρων.

Στο μενού υποστηρίζονται πάνω από 100 ασκήσεις χωρισμένες ανά κατηγορία και κάποιες από αυτές ενεργοποιούν και σχετική ειδοποίηση αν καταγράψουν ανάλογη κίνηση. Η λειτουργία του Huawei Watch 3 Pro φτάνει σχεδόν τις 4-5 μέρες στην λειτουργία smart ή τις 20 στο ultralong mode.

Συνολικά, το Huawei Watch 3 Pro είναι ένα από τα καλύτερα μοντέλα της κατηγορίας που έχουν περάσει από τα χέρια μας και που είναι διαθέσιμα αυτήν την περίοδο στην αγορά των smartwatches. Η λειτουργικότητά του, οι ευκολίες του και το premium status του θα σας κάνουν να το λατρέψετε από την πρώτη ματιά.