Ο πιλότος παρακολουθούσε συνεχώς τα ΜΜΕ: «Υπεύθυνος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για την λάσπη πάνω μου» (vid)

Ο πιλότος παρακολουθούσε συνεχώς τα ΜΜΕ: «Υπεύθυνος ο Βασίλης Λαμπρόπουλος για την λάσπη πάνω μου» (vid)
Ο πιλότος παρακολουθούσε στενά όλα όσα μετέφεραν τα Μέσα.

Η δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, έχει προκαλέσει σοκ σε όλη την Ελλάδα, μετά και την κυνική ομολογία του πιλότου, ο οποίος παραδέχθηκε πως εκείνος την σκότωσε.

Μάλιστα εκτός από τις Αρχές είχε προσπαθήσει να παραπλανήσει και τα Μέσα, που προσπαθούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.

Η εκπομπή του Mega «Live News» παρουσίασε τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει με τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό και η Αγγελική Νικολούλη στην σημερινή (18/6) έκτακτη εκπομπή της αναμένεται να δημοσιοποιεί τις συνομιλίες της με τον δολοφόνο της Καρολάιν.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου»

Στο «στόχαστρό» του είχε και μπει και ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος έθετε κάποια ερωτήματα. Μάλιστα είχε αναφερθεί σ' αυτό κατηγορώντας τον μέσω μηνυμάτων πως εκείνος αφήνει υπόννοιες γι' αυτόν και τα άλλα Μέσα το αναπαράγουν.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου. Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της ερευνάς μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών. Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει. Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες. Έτσι, έχεις μια είδηση που "πουλάει", με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα», αναφέρει σε μήνυμά του.

Τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τους δημοσιογράφους

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στην εκπομπή «Live News» απαντούσε σχεδόν άμεσα σε όλα τα ερωτήματα των δημοσιογράφων, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν τις περισσότερες ώρες της ημέρας στο διαδίκτυο παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη παρά το γεγονός πως ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο.

Οι απαντήσεις του ήταν συγκροτημένες, γεμάτες ιδιαίτερη ευγένεια και πολύ προσεκτικά διατυπωμένες, βάσει του σκηνικού που είχε στήσει μόνος του.

«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια, κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου», ανέφερε σε ένα μήνυμα.

Ήταν εξαρχής εντυπωσιακό ότι παρόλο ήταν ένας άνθρωπος που φαινομενικά θα έπρεπε να πενθεί βαθιά, έδινε μακροσκελείς απαντήσεις, αναφέρει το ρεπορτάζ της συγκεκριμένης εκπομπής.

Όταν του ζητήθηκε εάν θέλει να μεταφέρει η εκπομπή κάτι εκ μέρους του, απάντησε: «Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε και εσείς και όλος ο κόσμος, είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες. Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Η απάντηση σε ερώτηση περί ελάχιστων ευρημάτων και της κατάστασης περί υποξίας

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν "είδηση" είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα», απάντησε.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη και στην εμπορικότητα της δολοφονίας της γυναίκας του, με απόλυτη ψυχραιμία.

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να "πιαστεί" από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να "πουλάει". Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το "ρεπορτάζ" τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία».

Η προσπάθειά του να καθοδηγήσει

Ο 32χρονος πιλότος απέφευγε διαρκώς την τηλεφωνική συνομιλία. Όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί από κοντά με δημοσιογράφο, απάντησε: «Ελπίζω να προχωρήσει η έρευνα και να τα πούμε με ηρεμία και από κοντά».

Κι ενώ τα σενάρια οργιάζουν για τον λόγο που οδηγήθηκε το ζευγάρι σε σύμβουλο ψυχικής υγείας, εκείνος έλεγε ότι η αιτία ήταν η επιλόχειος κατάθλιψη.

«Πηγαίναμε πάντα μαζί με την γυναίκα μου μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου. Όποια γυναίκα το έχει ζήσει ξέρει, είναι δύσκολο και χρειάζεται αγάπη και βοήθεια η μητέρα που το περνάει. Η Καρολάιν είναι δυνατή και προχώρησε, λίγο με βοήθεια δική μου και της ψυχολόγου και πολύ με τη βοήθεια της κόρης μας».

Στην συνέχεια ο πιλότος άρχισε να γίνεται χειριστικός, λέγοντας ότι θα συνεχίσει να απαντά στα δημοσιογραφικά ερωτήματα της εκπομπής, αρκεί τα όσα λέγονται να μεταφέρονται ως πηγές, γιατί είχαν αρχίσει να «παρεξηγούνται» οι δηλώσεις του από το ευρύ κοινό, ενώ ισχυρίστηκε ότι και η αστυνομία δεν του το επέτρεπε.

Το τελευταίο μήνυμα

Όσο περνούσαν οι μέρες, επαναλάμβανε ότι προσπαθεί να ηρεμήσει, να φροντίσει το μωρό του, να βρει το κουράγιο να μετακομίσει από το σπίτι της φρίκης.
Τελευταίο του μήνυμα, χθες, ανήμερα της σύλληψής του, 6 λεπτά πριν φτάσει στο εκκλησάκι του νεκροταφείου στην Αλόννησο, για το μνημόσυνο της Καρολάιν.

«Καλημέρα, ναι, θα κάνουμε τα σαράντα», είχε στείλει έξι λεπτά πριν το μνημόσυνο της γυναίκας του.