Τα κυβερνητικά σχέδια για τη νέα χαλάρωση μέτρων, για λιανεμπόριο, τουρισμό και κλειστούς χώρους

Τα κυβερνητικά σχέδια για τη νέα χαλάρωση μέτρων, για λιανεμπόριο, τουρισμό και κλειστούς χώρους
Οι διευκολύνσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους, νέα χαλάρωση αναμένεται να συζητήσουν οι λοιμωξιολόγοι.

Διευκολύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί, ενώ οι λοιμωξιολόγοι στην αυριανή (17/6) συνεδρίαση αναμένεται να συζητήσουν νέα χαλάρωση μέτρων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η κυβέρνηση αναμένεται να εισηγηθεί να αυξηθεί σε έναν πελάτη ανά 16 τ.μ. η χωρητικότητα μέσα στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου.

Ως προς τον τουρισμό, η κυβέρνηση θα ζητήσει από τους λοιμωξιολόγους την έγκρισή τους προκειμένου οι ανεμβολίστοι τουρίστες από τρίτες χώρες και από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να εισέρχονται πια με αρνητικό rapid test και όχι με αρνητικό μοριακό.

Παράλληλα θα εναρμονίσει η χώρα μας το σχέδιο της με μια ευρωπαϊκή οδηγία, τα παιδιά που είναι κάτω από 12 ετών να μην χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει δημόσια τις εισηγήσεις της επιτροπής βιοηθικής ώστε να μην υπάρχει απολύτως καμία σκιά.

Επίσης εξαίρεση των πλήρως εμβολιασμένων από τα self test και αύξηση της χωρητικότητας στους κλειστούς χώρους έως και 100% όταν είναι μέσα μόνο πολίτες πλήρως εμβολιασμένοι, είναι τα επικρατέστερα σενάρια.