Επιμένει ο Άδωνις για τις απολύσεις λόγω μη εμβολιασμού (vid)

Επιμένει ο Άδωνις για τις απολύσεις λόγω μη εμβολιασμού (vid)
Ο Υπουργός Ανάπτυξης επανέλαβε πως μία επιχείρηση θα μπορούσε να απειλήσει κάποιον αν δεν κάνει το εμβόλιο.

Το τελευταίο διάστημα έχει «φουντώσει» η κουβέντα σχετικά με το αν κάποιος ιδιοκτήτης επιχείρησης έχει το δικαίωμα να απολύσει έναν εργαζόμενό του σε περίπτωση που αυτός δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε πει πως όντως μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως λίγο αργότερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελεία Πελώνη είχε ξεκαθαρίσει πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Ωστόσο, ο Υπουργός Ανάπτυξης το πρωί της Τρίτης ρωτήθηκε εκ νέου για το θέμα αυτό και έδειξε να επιμένει σε αυτό: «Αν ζητάτε τη γνώμη μου ασφαλώς και θα μπορούσε μια επιχείρηση να κάτι τέτοιο, αν ο εργαζόμενος δουλεύει σε ένα κρίσιμο σημείο για την επιχείρηση αυτή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τις επικρίσεις για την απόφαση να μην εμβολιάζονται με το σκεύασμα της AstraZeneca οι κάτω των 60, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι δεν μπορούμε να ερμηνεύουμε με όρους πολιτικής ή επικοινωνίας αποφάσεις επιστημονικές. Πρόσθεσε ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν πήρε αποφάσεις για τα εμβόλια αλλά όλες οι οδηγίες προέρχονται από τους επιστήμονες της επιτροπής εμβολιασμών.