«Να μη γίνεται το AstraΖeneca στους άνω των 60 ετών», λέει αξιωματούχος του ΕΜΑ

«Να μη γίνεται το AstraΖeneca στους άνω των 60 ετών», λέει αξιωματούχος του ΕΜΑ
«Φρένο» στη χορήγηση του εμβολίου της AstraΖeneca για τους άνω των 60 ετών προτείνει αξιωματούχος του ΕΜΑ.

Ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας COVID-19 της ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων της ΕΕ, δήλωσε πως οι χώρες θα πρέπει να αποφύγουν τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού και σε άτομα άνω των 60 ετών, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θεωρεί ότι εμβόλιο της Astrazeneca ασφαλές για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Ωστόσο, σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει σταματήσει η χορήγησή του σε άτομα 50 έως 65 ετών, εξαιτίας της εμφάνισης θρομβώσεων ιδίως στους νεότερους, αναφέρει το Reuters.

Σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Μάρκο Καβαλέρι είπε ότι η θέση ήταν πως τα οφέλη από τον εμβολιασμό υπερτερούν των κινδύνων.

Ερωτηθείς θα πρέπει να αποφευχθεί η χορήγηση του εμβολίου Astrazeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, ο Καβαλέρι είπε ότι σε πολλές χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εξετάζεται, καθώς θα υπάρχουν και πολλά περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια της τεχνολογίας mRNA».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ιταλική κυβέρνηση δήλωσε την Παρασκευή ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, καθώς μία έφηβη έχασε τη ζωή της.