Αποκαλύφθηκε ο τρόπος που ενοικιαζόταν ο αστυνομικός ασύρματος σε σεσημασμένους αντί 2.000 ευρώ

Αποκαλύφθηκε ο τρόπος που ενοικιαζόταν ο αστυνομικός ασύρματος σε σεσημασμένους αντί 2.000 ευρώ
Έτσι ενοικίαζε ο αστυνομικός τον ασύρματο της ΕΛ.ΑΣ σε σεσημασμένους για να προφυλάσσονται.

Μεγάλο ντόρο έχει προκαλέσει στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ η είδηση πως ένας αστυνομικός ενοικίαζε τον ασύρματο της υπηρεσίες του σε σεσημασμένος, προκειμένου να προφυλάσσονται κατά την διάρκεια των παραβατικών πράξεών τους.

Κάτι που όμως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, όχι απλά τους γλίτωνε από την σύλληψη, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έβαζε σε κίνδυνο και την ζωή των συναδέλφων του.

Οι λεπτομέρειες της ενοικίασης

Από την πρώτη στιγμή, είχε γίνει γνωστό οτι το κόστος της ενοικίασης ήταν 2.000 ευρώ μηνιαίως για τον ασύρματο που είχε δηλωθεί χαμένος στις 28 Αυγούστου του 2020.

Σύμφωνα με την μαρτυρία ενός εκ των συλληφθέντων, τον Σεπτέμβριο γνώρισε τον αστυνομικό και του ζήτησε έναν ασύρματο, με την επιθυμία του να ικανοποιείται ένα μήνα μετά.

Έτσι, η συσκευή επικοινωνία της ΕΛ.ΑΣ έφτασε στα χέρια των Ρομά που κατηγορούνται για κλοπές και διαρρήξεις, όμως δεν πρόλαβαν να τον χρησιμοποιήσουν για πολύ καιρό λόγω του lockdown.

Έτσι περιορίστηκαν σε 2-3 πληρωμές, όμως τον Μάιο ο διαμεσολαβητής επικοινώνησε με τον διαρρήκτη που του είχε και με την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας άρχισαν εκ νέου οι πληρωμές.

Στις αρχές Ιουνίου όμως έγινε έρευνα της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκε οτι ο ασύρματος είχε εκπέμψει από τα Νεόκτιστα Ασπροπύργου όπου εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο.

Το ερώτημα

Από τις λεπτομέρειες της υπόθεσης όμως, προκύπτει ένα μεγάλο ερώτημα.

Γιατί ενώ η απώλεια του ασύρματου από την υπηρεσία εξωτερικής φρούρησης του σπιτιού πολιτικού προσώπου, είχε δηλωθεί από τον περασμένο Αύγουστο, δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απενεργοποίησή του.