Η Moderna ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την έγκριση του εμβολίου της για χρήση από εφήβους

Η Moderna ζήτησε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων την έγκριση του εμβολίου της για χρήση από εφήβους
Το άλλο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA, των Pfizer/BioNTech, έχει ήδη λάβει άδεια για την χορήγησή του στους εφήβους σε πολλές χώρες, ανάμεσά τους και οι ΗΠΑ.

Η Moderna Inc ανακοίνωσε την Δευτέρα (7/6) ότι υπέβαλε αίτημα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ζητώντας την υπό όρους έγκρισή του για τη χορήγηση του εμβολίου της κατά της Covid-19 σε εφήβους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως υπέβαλε αίτημα για την έγκριση του εμβολίου της γι' αυτή τη νεώτερη ηλικιακή ομάδα στην υπηρεσία υγείας του Καναδά, ενώ θα ζητήσει έγκριση για επείγουσα χρήση του από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και από άλλες ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο.

Το εμβόλιο της Moderna χρησιμοποιείται ήδη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για άτομα άνω των 18 ετών και ο εμβολιασμός παιδιών θεωρείται σημαντικός για την επίτευξη ανοσίας της αγέλης κατά του κορονοϊού.

Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας είχε ανακοινώσει πριν από μερικές ημέρες ότι το εμβόλιό της κατά της Covid-19 έχει υψηλή αποτελεσματικότητα στους εφήβους 12 έως 17 ετών, σύμφωνα με τα πλήρη αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.

Η εταιρεία είχε γνωστοποιήσει πως θα καταθέσει αίτηση για άδεια χρησιμοποίησης του εμβολίου της σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα στις αρχές του Ιουνίου στις ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως.