Τελικά δεν έκλεψαν το Ι.Χ του Φλαμπουράρη, το είχε πάρει ο Δήμος Αθηναίων

Τελικά δεν έκλεψαν το Ι.Χ του Φλαμπουράρη, το είχε πάρει ο Δήμος Αθηναίων
Το αυτοκίνητο του Αλέκου Φλαμπουράρη τελικά βρέθηκε σε πάρκινγκ του Δήμου Αθηναίων.

Από χθες το βράδυ είχε αρχίσει να κυκλοφορεί η είδηση σχετικά με την φερόμενη κλοπή του αυτοκινήτου του Αλέκου Φλαμπουράρη έξω από το σπίτι που έχει στα Εξάρχεια.

Μάλιστα, η ασφάλεια ξεκίνησε έρευνα, καθώς σύμφωνα με την ο πρώην υπουργός διαθέτει οκτώ άτομα φρουρά και μια μοτοσικλέτα, για όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Τελικά η απάντηση στο ερώτημα που βρίσκεται το συγκεκριμένο Ι.Χ βρέθηκε και ήταν πολύ απλή...

Το είχε πάρει ο Δήμος Αθηναίων και το είχε στο πάρκινγκ του.

Βλέπετε, το αυτοκίνητο αυτό ήταν παλιό, του 1993 και από την ακινησία, οι υπεύθυνοι του Δήμου είχαν ενημερώσει οτι θα το πάρουν.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον δήμο στην Αστυνομία, το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από τις υπηρεσίες στο σημείο που ήταν σταθμευμένο στα Εξάρχεια, στις 18/12/20, καθώς ήταν πολύ καιρό στο ίδιο σημείο.

  • Στις 18/3/21, έγινε καταγραφή και μπήκε αυτοκόλλητο για την απομάκρυνση του από τον ιδιοκτήτη, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.
  • Την 1/4/2021 έγινε αποστολή των στοιχείων στο ΚΕΠΥΟ, στην ασφαλιστική εταιρεία και στο Υπουργείο Μεταφορών.
  • Στις 21/5/2021, έγινε επιστροφή των στοιχείων στον δήμο από το Υπουργείο Μεταφορών.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία στην παραπάνω διαδικασία είχε εμπλοκή ως προς την βεβαίωση έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου, ότι το αυτοκίνητο με τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν ήταν κλεμμένο και δεν απασχολούσε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η Αστυνομία από τον δήμο, την ίδια μέρα, 21-5-2021, εστάλη επιστολή στον κ. Φλαμπουράρη στην διεύθυνση του στα Εξάρχεια, για την απομάκρυνση του αυτοκινήτου, το οποίο τελικά πήρε ο γερανός χτες το πρωί.

Υπενθυμίζεται ότι την απουσία του αυτοκινήτου αντελήφθη χτες το μεσημέρι ένας από τους αστυνομικούς που φρουρούν τον πρώην υπουργό και τον ενημέρωσε, ενώ στη συνέχεια ο ίδιος ανέφερε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα. Σημειώνεται ότι ο κ. Φλαμπουράρης δεν είχε δώσει δημοσιότητα στο θέμα, αλλά απλώς ανέφερε το γεγονός προκειμένου να διερευνηθεί τι έχει γίνει, ενώ επίσης δεν έχει γίνει γνωστό αν είχε λάβει τις σχετικές ενημερώσεις.

Λόγω της ιδιότητάς του, πάντως, το θέμα διέρρευσε μετά την αναφορά στο αστυνομικό τμήμα δημιουργήθηκε θόρυβος, καθώς η αρχική εντύπωση ήταν ότι επρόκειτο για κλοπή.