Πρόεδρος Ελλήνων Ψυχολόγων: «Δεν έχει πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της ψυχολόγου»

Πρόεδρος Ελλήνων Ψυχολόγων: «Δεν έχει πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της ψυχολόγου»
Η πρόεδρος του Συλλόγου Ψυχολόγων Βάσω Μπουκουβάλα απάντησε στην εξώδικο επιστολή της Ελένης Μυλωνοπούλου, της φερόμενης ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν.

Άμεση ήταν η απάντηση του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων στην Ελένη Μυλωνοπούλου, τη φερόμενη ως ψυχολόγου της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε άγρια στα Γλυκά Νερά και η οποία ισχυρίστηκε με εξώδικη διαμαρτυρία της, πως ουδέποτε συστήθηκε με το επάγγελμα της ψυχολόγου...

Η πρόεδρος του Συλλόγου Βάσω Μπουκουβάλα μιλώντας στην εκπομπή του Alpha «Καλύτερα δε Γίνεται», ανέφερε πως οι ενέργειες της κ. Μυλωνοπούλου «διασύρουν το επάγγελμα του ψυχολόγου» ενώ πρόσθεσε πως «από αυτό το εξώδικο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη δεν έχει ούτε πτυχίο, ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. Άρα δεν μπορεί να κάνει χρήση της ιδιότητας του ψυχολόγου. Υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα που έλεγε ότι είναι ψυχολόγος και ‘εμείς οι ψυχολόγοι καταλαβαίνουμε’ και ‘εγώ σαν ψυχολόγος’...

Ακόμα και αν οι δημοσιογράφοι από λάθος την παρουσίαζαν ως ψυχολόγο, όφειλε να στείλει μια διόρθωση που θα ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ψυχολόγος».

Αποκάλυψε μάλιστα πως η Ελένη Μυλωνοπούλου «σε πλατφόρμα πουλάει υπηρεσίες ως ψυχολόγος, τις οποίες μάλιστα κοστολογεί».

Αναφορικά με τους τίτλους σπουδών που παρουσιάζει η κ. Μυλωνοπούλου στο εξώδικο, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων απαντά πως «αν έχει κάνει κάποια σεμινάρια με e-learning αυτό δεν έχει καμία βαρύτητα».

Για την έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας στη ΔΟΥ, που έχει καταχωρηθεί στο Γ.Ε.Μ.Η. η κ. Μπουκουβάλα απάντησε: «Το ότι εμφανίζει έναν αριθμό Γ.Ε.Μ.Η δεν λέει τίποτα. Δεν σημαίνει ότι έχει άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

Το πιο φαιδρό από όλα είναι ότι σε αυτή την εξώδικη απάντηση μάς απαγορεύει να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή της» προαναγγέλλοντας παράλληλα «περαιτέρω νομικές ενέργειες» από την πλευρά του Συνδέσμου.