TOP-10: Τα κορυφαία δίδυμα που ξέχασες ότι υπήρξαν συμπαίκτες (poll)

TOP-10: Τα κορυφαία δίδυμα που ξέχασες ότι υπήρξαν συμπαίκτες (poll)

bet365

Εμβληματικές φιγούρες, σταρ από το παρελθόν και το παρόν που η συνύπαρξή τους κράτησε ελάχιστα ματς και πλέον τείνει να ξεχαστεί. Το PlanetFootball παρουσιάζει 10 ξεχωριστά δίδυμα που -κι όμως- έπαιξαν στην ίδια ομάδα.

Συμπαίκτες-σταρ υπήρξαν άπειροι. Κορυφαία δίδυμα επίσης, σε ομάδες από όλα τα επίπεδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Εκεί που όμως συχνά ο προβολέας χάνει την εστίαση είναι στην ανατολή ή τη δύση της καριέρας μεγάλων παικτών, όταν τα ποδοσφαιρικά ίχνη των μεν καλά καλά δεν έχουν βρεθεί ακόμη και των δε σιγά σιγά ξεθωριάζουν.

Σε αυτές τις συνθήκες, όμως, είναι που έχουν προκύψει μερικές τρανταχτές συνεργασίες. Η συνύπαρξη δύο ονομάτων με ξεχωριστό σημαίνον στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για μια σεζόν, για ένα ματς ή και για ένα… 10λεπτο αγώνα. Αυτά, λοιπόν, τα ζευγάρια συμπαικτών τείνουμε να ξεχάσουμε, καθώς η ετεροχρονισμένη εμφάνιση στο προσκήνιο του ενός από τον άλλον πολλές φορές ξέφυγε από τα ραντάρ της κοινής γνώμης.

Έτσι, το PlanetFootball έψαξε και παρουσιάζει 10 δίδυμα σπουδαίων παικτών από το παρελθόν και το παρόν, που οι πορείες τους συναντήθηκαν έστω και για λίγο. Το countdown που ακολουθεί έχει στηθεί με συγκεκριμένη σειρά, με βάση τις συνολικές κοινές συμμετοχές τους. Όσο πιο λίγα τα ματς που έπαιξαν μαζί στο χορτάρι, τόσο και πιο ψηλά βρίσκονται στο Top-10 που ακολουθεί. Bonus στην όλη υπόθεση η ευκαιρία για εσάς να ψηφίσετε το ζευγάρι που θεωρείται το κορυφαίο της δεκάδας ή τουλάχιστον αυτό που θα δίνατε άλλη μια δραχμή στο ποδοσφαιρικό «jukebox» για να τους δείτε να παίζουν ξανά το ίδιο ματς, ή την ίδια σεζόν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτάσετε μέχρι και το Νο1, για να καταθέσετε την ψήφο σας.

Σημ.: Στη λίστα περιλαμβάνονται μόνο παίκτες που κατέγραψαν κοινό χρόνο συμμετοχής. Για αυτό και εξαιρέθηκαν ζεύγη όπως το Έντερσον-Γιαν Όμπλακ, που ως τερματοφύλακες στη Ρίο Άβε φυσιολογικά δεν θα μπορούσαν να το καταφέρουν. Επίσης, έμειναν εκτός οι Εντέν Αζάρ-Πάτρικ Κλάιφερτ από τη Λιλ, διότι παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν έξι φορές μαζί στον πάγκο, δεν μέτρησαν ούτε λεπτό από κοινού στον αγωνιστικό χώρο.

Φαλκάο - Αλέξις Σάντσες (Ρίβερ Πλέιτ)

Φαλκάο - Αλέξις Σάντσες (Ρίβερ Πλέιτ)

Ντιέγκο Μαραντόνα - Ντιέγκο Σιμεόνε (Σεβίλλη)

Ντιέγκο Μαραντόνα - Ντιέγκο Σιμεόνε (Σεβίλλη)

Ντιμίτρι Παγιέ - Τζο Κόουλ (Λιλ)

Ντιμίτρι Παγιέ - Τζο Κόουλ (Λιλ)

Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ - Άαρον Ράμσεϊ (Κάρντιφ)

Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊνκ - Άαρον Ράμσεϊ (Κάρντιφ)

Ριβάλντο - Κασεμίρο (Σάο Πάουλο)

Ριβάλντο - Κασεμίρο (Σάο Πάουλο)

Γουίλφρεντ Ζαχά - Έντγκαρ Ντάβιντς (Κρίσταλ Πάλας)

Γουίλφρεντ Ζαχά - Έντγκαρ Ντάβιντς (Κρίσταλ Πάλας)

Ντέιβιντ Μπέκαμ - Ντέιβιντ Μόγιες (Πρέστον)

Ντέιβιντ Μπέκαμ - Ντέιβιντ Μόγιες (Πρέστον)

Πεπ Γκουαρδιόλα - Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)

Πεπ Γκουαρδιόλα - Φραντσέσκο Τότι (Ρόμα)

Ρονάλντο - Έιντουρ Γκούντγιονσεν (PSV)

Ρονάλντο - Έιντουρ Γκούντγιονσεν (PSV)

Χάρι Κέιν - Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Χάρι Κέιν - Τζέιμι Βάρντι (Λέστερ)

Σεζόν: 2007-08

Αγώνες: 25

Πολύ πριν την καταξίωσή τους στο ευρωπαϊκό στερέωμα, ο 21χρονος Κολομβιανός με τον 19χρονο Χιλιανό ήταν συμπαίκτες στη Ρίβερ Πλέιτ υπό τις οδηγίες μάλιστα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Σεζόν: 1992/93

Αγώνες: 24

Ο δεύτερος ευρωπαϊκός σταθμός του «Τσόλο» ως παίκτη (μετά τη διετία στην Πίζα) επιφύλασσε και μια ιδιαίτερη συνεργασία. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έπαιξε στους Ανδαλουσιανούς για μια μόλις σεζόν, αφότου εξέπνευσε η μονοετής τιμωρία του από το ποδόσφαιρο και έστω για 24 ματς ο νυν τεχνικός της Ατλέτικο μοιράστηκε το χορτάρι από την ίδια πλευρά με τον «Θεό».

Σεζόν: 2011/12

Αγώνες: 17

Πρώτη σεζόν του Γάλλου στη Λιλ και βρήκε έναν έμπειρο μεσοεπιθετικό για να τον... καθοδηγήσει στο μετέπειτα ταξίδι του στην Premier League. Ο Τζο Κόουλ έπαιξε ως δανεικός από τη Λίβερπουλ για μια σεζόν στη Ligue 1 και συνέθεσε σούπερ-δίδυμο με τον νυν σταρ της Μαρσέιγ, ενώ παράλληλα είχε γίνει πολύτιμη μονάδα και ο Εντέν Αζάρ.

Σεζόν: 2007/08

Αγώνες: 14

Μετά από καριέρα σε Λιντς, Τσέλσι, Μίντλεσμπρο και Τσάρλτον, ο βετεράνος Ολλανδός υπέγραψε στην Κάρντιφ για την τελευταία σεζόν της καριέρας του. Εκεί βρήκε έναν ανερχόμενο 17χρονο Ουαλό, ο οποίος έπαιρνε συχνά χρόνο συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα και έμελλε να πρωταγωνιστήσει.

Σεζόν: 2011

Αγώνες: 13

Στην πρώτη επαγγελματική του σεζόν, ο 19χρονος μέσος έτυχε να συνυπάρξει με έναν θρύλο της Σελεσάο. Ο Ρίμπο είχε μπει στη διαδικασία συλλογής των... τελευταίων ενσήμων και τρία χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα έπαιξε μαζί με τον μετέπειτα αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Σεζόν: 2010/11

Αγώνες: 6

Μόλις ένα εξάμηνο ήταν αρκετό για τον βετεράνο Ολλανδό να συμπέσει στα τελειώματα της καριέρας του πάνω στον εκκολαπτόμενο Ιβοριανό ηγέτη της Πάλας.

Σεζόν: 1994/95

Αγώνες: 5

Η Γιουνάιτεντ τον έστειλε δανεικό, εκείνος εντυπωσίασε και επέστρεψε μόλις δύο μήνες μετά στο «Ολντ Τράφορντ», προλαβαίνοντας να γίνει συμπαίκτης με τον πολλά χρόνια αργότερα τεχνικό των Κόκκινων Διαβόλων.

Σεζόν: 2002-03

Αγώνες: 3

Πέρα από τη θητεία του στη Μπρέσια, ο Καταλανός αγωνίστηκε και με τη φανέλα της Ρόμα στο Campionato για μόλις 6 παιχνίδια. Σε τρία εξ αυτών βρέθηκε στην ίδια ενδεκάδα με τον Καπιτάνο, αν και ελάχιστοι τους θυμούνται ως συμπαίκτες.

Σεζόν: 1995/96

Αγώνας: 1

Έφτασαν στο Αϊντχόφεν με διαφορά ενός εξαμήνου το 1994 (καλοκαίρι ο Βραζιλιάνος, Δεκέμβριο ο Ισλανδός), αλλά έπρεπε να περάσει μια σεζόν για να καταγράψουν τη μία και μοναδική συμμετοχή τους, στην ήττα από την Σπάρτα Ρότερνταμ με 2-1. Στο τέλος εκείνης της σεζόν, το ανερχόμενο «φαινόμενο» στα 19 του χρόνια θα έπαιρνε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα και οι δρόμοι των δύο σούπερ ταλέντων του ολλανδικού συλλόγου θα χώριζαν για πάντα.

Σεζόν: 2013/14

Αγώνας: 1

Ούτε ο Νάιτζελ Πίρσον (τότε coach των Αλεπούδων), ούτε κανείς από όσους παρακολούθησαν το ματς της Λέστερ κόντρα στην Κάρντιφ τον Μάρτιο του 2013 δεν θα μπορούσε να συνειδητοποιήσει εκείνη τη στιγμή πως παρακολούθησε για 9 λεπτά τους δύο κορυφαίους Άγγλους φορ του μέλλοντος στον ίδιο σύλλογο, στο ίδιο παιχνίδι. Ήταν μόλις η πρώτη χρονιά του Βάρντι στο κλαμπ μετά την μεταγραφή-ρεκόρ για παίκτη εκτός επαγγελματικών κατηγοριών και στο ίδιο διάστημα ο Κέιν περνούσε τον τρίμηνο και τελευταίο του δανεισμό πριν καθιερωθεί στην Τότεναμ. Έτσι, αφότου μπήκε ως αλλαγή στο 63', ο Πίρσον έριξε στο ματς και τον Βάρντι στο 81', στο μοναδικό τους κοινό ματς της καριέρας τους σε συλλογικό επίπεδο. Μερικά χρόνια αργότερα θα γινόταν η... επανασύνδεση για τα Τρία Λιοντάρια.