TOP-5: Οι καλύτερες κεφαλιές του Κριστιάνο

TOP-5: Οι καλύτερες κεφαλιές του Κριστιάνο

bet365

Απέναντι στη Ρόμα ο Ρονάλντο σημείωσε ένα ακόμη εκπληκτικό γκολ... από αέρος και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα πέντε πιο χαρακτηριστικά τέρματα του Πορτογάλου με το κεφάλι.

vs Τσέλσι (τελικός Champions League 2008)
Πριν τις τέσσερις κατακτήσεις Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Πορτογάλος είχε ανοίξει λογαριασμό με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα δικό του γκολ είχε δώσει το προβάδισμα στους «μπέμπηδες», στο Λουζνίκι της Μόσχας, το Μάιο του 2008. Έπειτα από τη σέντρα του Μπράουν, ο Κριστιάνο νίκησε στον αέρα όλη την άμυνα της Τσέλσι και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του και ταυτόχρονα το δρόμο για την κατάκτηση του Champions League.

vs Μπαρτσελόνα (τελικός Copa del Rey 2011)
Τέσσερα clasico μέσα σε διάστημα ενός μήνα έγιναν εκείνη την εποχή. Στις αναμετρήσεις του Champions League η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πανηγύρισε, το ματς του πρωταθλήματος ήρθε ισόπαλο, ενώ ο τελικός του κυπέλλου Ισπανίας είχε τη σφραγίδα του Ρονάλντο. Το ματς στο Μεστάγια είχε οδηγηθεί στην παράταση και στο 103’ ο Ντι Μαρία έβγαλε συστημένη σέντρα για το κεφάλι του Πορτογάλου, ο οποίος έγραψε το 1-0 υπέρ της «βασίλισσας», χαρίζοντας στην ομάδα του το τρόπαιο.

vs Τσεχία (Euro 2012)
Τα δικά του γκολ είχαν οδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας του στα προημιτελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Εκεί, η Πορτογαλία τέθηκε αντιμέτωπη με την Τσεχία (ήταν στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα). Το παιχνίδι ήταν χωρίς σκορ μέχρι το φινάλε και όδευε προς την παράταση, όμως στο 79’ ο Μουτίνιο σέντραρε και ο Ρονάλντο με κεφαλιά-ψαράκι νίκησε τον Τσεχ, για το τελικό 1-0, που έστειλε τους Ίβηρες στα ημιτελικά.

vs Ουαλία (Euro 2016)
Μετά τις συνεχόμενες αποτυχίες σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (πρώτη το 2004 από την Ελλάδα) ο Κριστιάνο πάσχιζε να φτάσει με την Πορτογαλία στην κορυφή της Γηραιάς Ηπείρου. Κάτι που κατάφερε το 2016, με τον ίδιο να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής στον ημιτελικό με την Ουαλία. Μία δική του κεφαλιά έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Φερνάντο Σάντος, με τον CR7 να βγάζει και ασίστ για το τελικό 2-0.

vs Σαμπντόρια (Serie A 2019-20)
Μπορεί το συγκεκριμένο παιχνίδι να μην έκρινε κάποιον τίτλο ή πρόκριση για την ομάδα του Κριστιάνο, όμως ο ίδιος άφησε το κοινό με το στόμα ανοιχτό. Στο άλμα του, ο άσος της Γιουβέντους έφτασε σε ύψος 2,56 μέτρων για να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της Σαμπντόρια. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο άλμα ο Ρονάλντο πήδηξε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τέρματος. Και όλα αυτά σε ηλικία 35 ετών...

 

Τελευταία Νέα