Τα... φαντάσματα του Μουντιάλ!

Gazzetta team
Τα... φαντάσματα του Μουντιάλ!

bet365

Παίκτες - αστέρια που... βυθίστηκαν στη Βραζιλία και τράβηξαν μαζί και τις ομάδες τους! Φρεντ, Μπαλοτέλι, Τζέραρντ, Ντιέγκο Κόστα, Ρονάλντο, Αζάρ στη μεγάλη λίστα των... φαντασμάτων του Μουντιάλ!

Φρεντ (Βραζιλία – 30 ετών): Κορυφαίος επιθετικός στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2013 και μαζί με τον Νεϊμάρ ήταν οι μεγάλες ελπίδες της Βραζιλίας για κούπα. Ενα χρόνο αργότερα και ο 30χρονος φορ αναγκάστηκε να... αποχωρήσει από τη Σελεσάο «Δεν θέλω να σταυρωθώ ξανά» τόνισε και είπε «αντίο» στην Εθνική του. Αλλωστε, με βάση τους αριθμούς είναι ο χειρότερος επιθετικός της Βραζιλίας στην ιστορία της στα Μουντιάλ. Μόλις ένα τέρμα σε έξι ματς, κι αυτό κόντρα στο Καμερούν! Πρόλαβε να κάνει 11 σουτ και 68 σωστές πάσες, όταν ο Ασαμόα Γκιάν είχε 18 προσπάθειες για γκολ σε μόλις 3 ματς. Στον ημιτελικό με τη Γερμανία είχε... πέντε επαφές με τη μπάλα, αλλά για να κάνει τη σέντρα. Αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο και έφυγε απογοητευμένος. Τελικά, μήπως ο Ντιέγκο Κόστα έκανε λάθος που φόρεσε τη φανέλα της Ισπανίας;;

Ντιέγκο Κόστα (Ισπανία – 25 ετών): Με την Ατλέτικο έκανε τα πάντα, 36 γκολ σε 52 ματς και οι «ροχιμπλάνκος» έκαναν τη διαφορά. Ωστόσο, στο Μουντιάλ η κατάσταση ήταν διαφορετική. Πρώτη μεγάλη διοργάνωση με την Ισπανία, αλλά ποτέ δεν μπήκε στη φιλοσοφία της. Για πολλούς παρασύρθηκε στη γενική μετριότητα της ομάδας, αν και δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να τη σώσει. Δεν πέτυχε ούτε ένα γκολ, είχε μόλις 4 σουτ και 22 σωστές πάσες, στατιστική για... κλάματα. ο Λουίς Σουάρες έπαιξε δυο ματς, είχε 12 σουτ, 2 γκολ και έτρεξε πέντε χιλιόμετρα περισσότερο. Η εμπειρία στα 25 του χρόνια άσχημη, πολύ άσχημη. Στον αποκλεισμό - σοκ μπορούμε να προσθέσουμε και τις έντονες αποδοκιμασίες των Βραζιλιάνων για τη στάση που κράτησε. Ο Μουρίνιο πάντως φρόντισε να τον κάνει να ξεχάσει τον εφιάλτη με τη μεταγραφή στην Τσέλσι.

Μάριο Μπαλοτέλι (Ιταλία – 23 ετών): Το... κακό παιδί του ιταλικού ποδοσφαίρου έγινε πιο... ανώριμο στη Βραζιλία. Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ κόντρα στην Αγγλία και μετά... σιωπή! Εξαφανίστηκε κόντρα στην Κόστα Ρίκα, δεν υπήρχε με την Ουρουγουάη. Πρόλαβε να κάνει 7 σουτ, 34 σωστές πάσες και να τρέξει 21 χιλιόμετρα. Αν τον συγκρίνουμε με τον Τζέκο; Ο Βόσνιος δοκίμασε την τύχη του 12 φορές, πέτυχε ένα γκολ, είχε 54 σωστές πάσες και έτρεξε οχτώ χιλιόμετρα περισσότερα από τον Ιταλό. Γι ακόμα μια φορά η συμπεριφορά του... εξόργισε προπονητή και συμπαίκτες, με τον Ντε Ρόσι να τονίζει: «Χρειαζόμαστε αληθινούς άνδρες και όχι μικρογραφίες της Panini. Δεν θέλουμε χαρακτήρες που δεν είναι χρήσιμοι στην Εθνική».

Στίβεν Τζέραρντ (Αγγλία- 34 ετών): Για πολλούς... έμεινε στην Αγγλία και στο λάθος που κόστισε τον τίτλο στη Λίβερπουλ. Μόνο η... φανέλα του Τζέραρντ ήταν στη Βραζιλία, ο οποίος έμεινε... χιλιόμετρα μακριά από τη μπάλα που ξέρει. Αποσταθεροποίησε την ομάδα, χάλασε το παιχνίδι της Αγγλίας και δεν βοήθησε σε καμία περίπτωση. Σε τρία παιχνίδια είχε 113 σωστές μεταβιβάσεις, ελάχιστες μονομαχίες κερδισμένες και μόλις 24 χιλιόμετρα. Αντίθετα, ο Αντρέα Πίρλο είχε 249 σωστές μεταβιβάσεις, κέρδισε τις διπλάσιες μονομαχίες, ενώ έτρεξε 31 χιλιόμετρα. Ηταν το τελευταίο του μεγάλο τουρνουά, αφού πάτησε τα 34 χρόνια. Εχασε για πάντα την ευκαιρία για μια μεγάλη διάκριση με την Εθνική!

Εντιν Αζάρ (Βέλγιο - 23 ετών): Ο Κριστιάνο Ρονάλντο απέτυχε να βοηηθήσει την Πορτογαλία να βρεθεί στην επόμενη φάση, ο φύλακας - άγγελος των Ισπανών το 2010, Ικέρ Κασίγιας ήταν... εκτός γηπέδου, ενώ ο Ιγκόρ Ακινκέεφ... απέδειξε γιατί δεν έχει πάρει μεταγραφή τόσα χρόνια σε μεγάλο σύλλογο. Αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν να είχαν πάρει τη θέση του Αζάρ, αλλά ο Βέλγος απογοήτευσε περισσότερο. Μπορεί οι «κόκκινοι διάβολοι» να έφτασαν στα προημιτελικά, αλλά ο Αζάρ με δυο ασίστ μόλις δεν ήταν αυτός που τους εκτόξευσε. Χωρίς γκολ, μόλις επτά προσπάθειες, όλοι αναρωτιούνται τι συνέβη και δεν βοήθησε όπως ξέρει...

 

Τελευταία Νέα