Κριστιάνο, 101 και συνεχίζει να... σοκάρει! (vid)

Κριστιάνο, 101 και συνεχίζει να... σοκάρει! (vid)

bet365

101 γκολ με την Πορτογαλία και ο Κριστιάνο Ρονάλντο δίνει απαντήσεις παντού... Ολα όσα θέλετε να ξέρετε για τον μοναδικό Πορτογάλο!

Μαέστρος της εκάστοτε ορχήστρας, κύριος εκφραστής μιας εξαιρετικής ομάδας που σχεδίασε ο Φερνάντο Σάντος. Τα επιθετικά του αριστουργήματα αποτυπώνονται στο χορτάρι και προκαλούν δέος. Τα νούμερα είναι... στρατοσφαιρικά κι αυτός συνεχίζει! Κριστιάνο Ρονάλντο, η αλήθεια βρίσκεται στα γκολ του! Τα νούμερα είναι ψυχρά και παρακάτω βρίσκονται όλα όσα έχει κάνει ο απίθανος Πορτογάλος με την Εθνική του.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασε τα 101 γκολ με την Πορτογαλία με το τέρμα του στο 2-1 εκτός έδρας με τη Σουηδία. Ο μόνος παίκτης που έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στην Εθνική της χώρας του από τον Πορτογάλο είναι ο Αλί Νταει, που είχε 109 γκολ στο Ιράν από το 1993 έως το 2006. Ο Ιρανός έπαιξε και τα τρία ματς στο Μουντιάλ του 1998 και έκανε πάνω από 100 εμφανίσεις στη Bundesliga σε εκείνο το διάστημα, κάποιες εκ των οποίων ήταν με τη Μπάγερν Μονάχου.

Οι κορυφαίοι σκόρερ

Αλί Νταεΐ (Ιράν, 149 ματς) 109 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, 165 ματς) 101 γκολ
Φέρεντς Πούσκας (Ουγγαρία, Ισπανία, 84 ματς) 80 γκολ
Πελέ (Βραζιλίαμ 92 ματς) 77 γκολ
Γκάντφρεϊ Τσιταλου (Ζάμπια, 106 ματς) 75 γκολ
Μπασάρ Αμπντουλάχ (Κουβέιτ, 134 γκολ) 75 γκολ



Με τον ρυθμό που σκοράρει ο Ρονάλντο μπορεί να ξεπεράσει τον Νταεΐ ακόμα και πριν το Euro 2020. Ο επιθετικός της Γιουβέντους έχει 16 γκολ στα τελευταία 9 διεθνή του παιχνίδια, ένας απίστευτος αριθμός για παίκτη που θα γίνει 36 τον Φλεβάρη. Ο Πορτογάλος επιθετικός έχει σκοράρει 20 παραπάνω διεθνή γκολ από οποιονδήποτε άλλο Ευρωπαίο. Ο Πούσκας είναι ο επόμενος με 80 γκολ σε 80 ματς με την Ουγγαρία και ενώ μετά δεν σκόραρε σε 4 ματς με την Ισπανία (δεν μετράνε τα γκολ στους Ολυμπιακούς Αγώνες). Ο Ρονάλντο στο πέρασμα των ετών έγινε εξαιρετικός επιθετικός. Τα πρώτα 50 του γκολ στην Πορτογαλία μπήκαν σε 114 ματς ενώ στα επόμενα 51 είχε ακριβώς ένα γκολ ανά παιχνίδι.

Τα 101 γκολ του Κριστιάνο: Πότε τα σημείωσε;
Ο Κριστιάνο σκόραρε τα 50 πρώτα γκολ σε 114 ματς. Τα επόμενα 51 σε... 51 ματς

Ως παίκτης της Γιουνάιτεντ έβαλε 22 γκολ σε 65 ματς Εθνικής, στην περίοδο που ήταν στη Ρεάλ είχε 63 σε 89 και τώρα έχει 16 σε 11 ως παίκτης της Γιουβέντους. Το πρώτο του το σημείωσε με κεφαλιά εις βάρος του Αντώνη Νικοπολίδη και της Εθνικής Ελλάδας, η οποία στην πρεμιέρα του Euro 2004 νίκησε 2-1 την οικοδέσποινα Πορτογαλία.Το 100ό του γκολ προήλθε από απευθείας χτύπημα φάουλ ενώ το 101ο με μία σουτάρα λίγο έξω από την περιοχή. Ανέβασε τον δείκτη του σκοραρίσματός του με επτά γκολ απέναντι στη Σουηδία, τα περισσότερα γκολ που έχει βάλει απέναντι σε μία χώρα μαζί με τη Λιθουανία.



Τα 101 γκολ του Κριστιάνο: Σε ποια λεπτά χτύπησε;
Ο Πορτογάλος σταρ σκόραρε τα περισσότερα τέρματα στο τελευταίο τέταρτο και τα λιγότερα στο πρώτο τέταρτο του α' και β' μέρους

Οι σκληρές προπονήσεις και η δουλειά τον έχουν κάνει έναν top class περιφερειακό επιθετικό. Αν και δεξιοπόδαρος έχει βάλει 54 γκολ με το καλό του πόδι, 22 με το αριστερό και 25 με κεφαλιά. Παρά την αναβολή του Euro λόγω του covid-19 ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα δώσει το παρών στο 5ο Ευρωπαϊκό του πρωτάθλημα και θα είναι πιο δυνατός από ποτέ.

Τα 101 γκολ του Κριστιάνο: Κόντρα σε ποια ομάδα πέτυχε τα περισσότερα;
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν πιο παραγωγικός απέναντι στη Σουηδία και τη Λιθουανίας. Σε τέσσερα παιχνίδια εναντίον της Αλβανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας δεν έχει βρει γκολ - και σε τρία απέναντι στην Αγγλία

ΧώραΓκολ
Σουηδία, Λιθουανία7
Ανδόρα, Αρμενία, Λουξεμβούργο5
Εσθονία, Ν. Φερόε, Ολλανδία, Ουγγαρία4
Βέλγιο, Δανία. Β. Ιρλανδία, Ρωσία, Ισπανία, Ελβετία3
Αζερμπαϊτζάν, Βοσνία, Καμερούν, Κύπρος, Τσεχία, Αύγυπτος, Καζακστάν, Σαουδική Αραβία
2
Αργεντινή, Κροατία, Εκουαδόρ, Φινλανδία, Γκάνα, Ελλάδα, Ισλανδία, Ιράν, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Β. Κορέα, Παναμάς, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Ουκρανία, Ουαλία1

 

Τελευταία Νέα