Λεβαντόφσκι, ο κορυφαίος φορ της χρονιάς!

Λεβαντόφσκι, ο κορυφαίος φορ της χρονιάς!

Λεβαντόφσκι, ο κορυφαίος φορ της χρονιάς!

bet365

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο κορυφαίος επιθετικός στην Ευρώπη! Το λένε οι αριθμοί, το λέει η φόρμα στην οποία βρίσκεται, το λέει το ένστικτό του για γκολ!

Δυστυχώς για τους αντίπαλους αμυντικούς, ο Πολωνός φορ δεν δείχνει να αλλάζει... συνήθειες και η επιστροφή στη δράση τον βρήκε το ίδιο «καυτό». Τέσσερα γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια και οι ιστορικοί του ποδοσφαίρου ίσως αρχίσουν να σκέφτονται πως χρειάζονται αλλαγές τα βιβλία της Bundesliga. Με τα δυο γκολ που πέτυχε κόντρα στη Φορτούνα, ο Πολωνός έφτασε τα 43 στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, ισοφαρίζοντας έτσι το καλύτερο δικό του ρεκόρ της σεζόν 2016-17. Υπάρχει όμως μια σημαντική διαφορά. Τότε, τα είχε καταφέρει σε 47 παιχνίδια, τώρα σε... 37! Στα 31 του ο Λεβαντόφσκι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην καριέρα του κάνει τον μανδύα του καλύτερου φορ που φοράει ο Κριστιάνο Ρονάλντο να... ξεθωριάζει.

Φέτος, o Πολωνός σκοράρει στη Bundesliga 1.09 γκολ ανα 90 λεπτά. Με τα 29 του τέρματα και με επτά παιχνίδια να απομένουν είναι μια ανάσα από ένα ακόμα Χρυσό Παπούτσι. Παράλληλα, το... άθραυστο ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ από το 1972 αρχίζει και... τρίζει, μιας και ο Πολωνός θέλει 40 για να το ισοφαρίσει!

Ο Λεβαντόφσκι και εξαιτίας των Μέσι και Ρονάλντο ήταν πάντα ένας παίκτης που δεν έβγαινε τόσο στην... επιφάνεια και δε λάμβανε μεγάλης δημοσιότητας με βάση τα προσόντα του και τα επιτεύγματά του. Όμως πρόκειται για έναν παίκτη με τρομερή σταθερότητα, μεγάλη αντοχή σε υψηλό επίπεδο και που σε άλλες εποχές θα ήταν συνέχεια υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα. Φορώντας την φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ ή της Μπάγερν ή και της Πολωνίας ο Λεβαντόσφκι σκοράρει διαρκώς και με κάθε τρόπο και σε αρκετές περιπτώσεις πάνω από δυο φορές σε έναν αγώνα.

Ο Λεβαντόφσκι δεν είναι εντυπωσιακός μόνο, είναι και σταθερός. Είναι μία μηχανή των γκολ και με ένστικτο σκόρερ στην μικρή περιοχή. Χρειάζεται 4.5 σουτ στα 90 λεπτά για να βρει γκολ, μία επίδοση που δεν έχει κανείς.

Έχει ποσοστό 0.18 γκολ που πρόκειται να μπει ανά σουτ. Κάτι που σημαίνει πως σε μία στις πέντε ευκαιρίες θα βρει δίχτυα. Ο Λεβαντόφσκι μάλιστα ξεπερνά και τα αριθμητικά δεδομένα έχοντας πέντε γκολ πιο πάνω από τα προσδοκώμενα βάσει εκτιμήσεων. Αναμενόταν να έχει 24 και έχει 29 στο πρωτάθλημα και 43 στο σύνολο! 43 γκολ σε 37 αγώνες! Μάλιστα τα στατιστικά αυτά βγαίνουν από το FBref, που καταγράφει δεδομένα και βγάζει νούμερα πολύ κοντά στα πραγματικά.

Μία από τις αποκαλύψεις του 'Λέβα' ήταν το πως τρώει τα γεύματά του. Αρχίζει με το επιδόρπιο και τελειώνει με τη σούπα του. Ίσως να είναι έτσι και η καριέρα του. Ξεκίνησε από πιο κάτω και... ανάποδα για να φτάσει στο... κυρίως πιάτο και μία τρομερή καριέρα και ενώ γίνεται καλύτερος στα 31 του. Στην ομάδα του Φλικ, την αναγεννημένη Μπάγερν, την ομάδα που έφτιαξε ξανά το ποδοσφαιρικό... κέφι του Τόμας Μίλερ, υπάρχουν οι Γκνάμπρι και Ντέιβις. Μία καλοστημένη και... αδίστακτη ποδοσφαιρικά μηχανή, που δεν σταματάει πουθενά. Και πάνω απ' όλα η ποιότητα του Λεβαντόφσκι, που δείχνει έτοιμος να την οδηγεί και στον τίτλο του Champions League.

Eτσι σκοράρει τη φετινή σεζόν!

Σε 37 παιχνίδια ο Πολωνός φορ μετρά 43 γκολ, σκοράροντας έτσι ανα 75 λεπτά. Με το δεξί έχει 30 τέρματα, με το αριστερό τέσσερα, ενώ εννέα φορές έχει πετύχει γκολ με κεφαλιές. Τα 36 γκολ προήλθαν μέσα από το κουτί, πέντε από την άσπρη βούλα και δυο έξω από την αντίπαλη περιοχή.

Ο «Λέβα» έχει «χτυπήσει» 40 φορές πέντε διαδοχικές χρονιά. Ειδικότερα, τη σεζόν 2015-16 πέτυχε 42 γκολ σε 51 ματς, την επόμενη 43 γκολ σε 47 ματς. Τη σεζόν 2017-18 41 γκολ σε 48 παιχνίδια, ενώ πέρσι είχε 40 γκολ σε 47 αναμετρήσεις.

Οι πρώτοι σκόρερ στα Τop ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Λεβαντόφσκι (Μπάγερν) 29
Ιμόμπιλε (Λάτσιο) 27
Βέρνερ (Λειψία) 25
Κριστιάνο (Γιουβέντους) 21
Βάρντι (Λέστερ) 19
Μέσι (Μπαρτσελόνα) 19

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα