Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1: Πότε θα ξαναδούμε μπάλα;

Gazzetta team
Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga, Ligue 1: Πότε θα ξαναδούμε μπάλα;

bet365

Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει, αλλά η ζωή και η μπάλα πρέπει (κάποια στιγμή) να συνεχιστούν. Και, με οδηγό την Γερμανία, ο κόσμος του ποδοσφαίρου επιστρέφει σιγά σιγά στην «κανονικότητα». Γράφει ο Αλέξανδρος Λοθάνο.

Θυμάστε πως είναι το δίμηνο Δεκέμβριος – Ιανουάριος, στο οποίο δεν έχει Champions League; Δεν νιώθετε μια στέρηση για ευρώ – τιτανομαχίες; Αυτήν ακριβώς την στέρηση νιώθουμε όλοι μας αυτές τις εβδομάδες, που η μπάλα έχει σταματήσει να κυλάει στο χορτάρι, εξαιτίας του κορονοϊού.

Πριν αρχίσετε να βρίζετε, ναι, συμφωνούμε, η ζωή και η υγεία είναι πάνω απ' όλα, το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο καλύτερο πράγμα μπλα μπλα... Αλλά θέλουμε να δούμε ξανά μπαλίτσα, πως να το κάνουμε;

Θέλουμε να δούμε ματσάρες στην Premier League, τον Λιονέλ Μέσι στην La Liga, το απολαυστικό πάνω – κάτω στην Bundesliga, τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην Serie A, τον Κιλιάν Μπαπέ και την παρέα του στην Ligue 1.

Έστω και σε άδεια γήπεδα (για αρκετούς μήνες), έστω και μουδιασμένοι για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Δώστε μπάλα στον λαό (εντάξει, κάτι άλλο... ζητούσε παραδοσιακά ο λαός), για να γίνει πολύ πιο ανεκτή αυτή η καραντίνα, αλλά και η επόμενη μέρα, με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

Α, και μετά το τέλος των πρωταθλημάτων (ελπίζουμε και του ελληνικού), ακολουθούν το Champions League και το Europa League, έτσι; Για να μην ξεχνιόμαστε!

BUNDESLIGA: 9 ΜΑΪΟΥ

Τα κρούσματα και τα θύματα του ιού Covid-19 είναι ουκ ολίγα και στην Γερμανία, η πειθαρχία και η οργάνωση της οποίας όμως, δείχνει τον δρόμο για τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Αυτή την εβδομάδα και οι 18 ομάδες της Bundesliga επέστρεψαν στις προπονήσεις, πάντα με τους ποδοσφαιριστές σε απόσταση ασφαλείας και χωρίς να κάνουν ντους στα αποδυτήρια, αλλά στα σπίτια τους.

Στόχος των γερμανικών ποδοσφαιρικών αρχών είναι η (δεύτερη) σέντρα να γίνει στις 9 Μαΐου, με τους παίκτες να υποβάλλονται πολύ τακτικά στο τεστ για τον κορονοϊό και στα γήπεδα να μην μαζεύονται συνολικά πάνω 300 άτομα, συνυπολογίζοντας τους ποδοσφαιριστές, τα τεχνικά τιμ, τους διαιτητές, ακόμα και τα... μπολ μπόι!

SERIE A: 30 ΜΑΪΟΥ

Ο εφιάλτης που βιώνει η Ιταλία με τον κορονοϊό παίρνει μικρές «ανάσες» τις τελευταίες ημέρες, αφού ο αριθμός των θυμάτων πέφτει σταθερά, έστω και αν ακόμα παραμένει υψηλός. Ο Πρωθυπουργός Τζουσέπε Κόντε ανακοίνωσε παράταση του lockdown (φουλ καραντίνα) μέχρι τις 3 Μαΐου, όταν λογικά το πανόραμα θα είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο.

Με αυτή την προοπτική, οι ποδοσφαιρικές ομάδες ενδέχεται να επιστρέψουν στις (ελεγχόμενες) προπονήσεις τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, έχοντας πάνω από τρεις εβδομάδες μπροστά τους για να προετοιμαστούν για την επανέναρξη, η οποία είναι πιθανό να λάβει χώρα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου (30-31).

Στις 21 Απριλίου θα υπάρξει κρίσιμη σύσκεψη της λίγκας και της ομοσπονδίας με τους συλλόγους και την ένωση παικτών, ώστε να σχεδιαστεί το πλάνο για την επανέναρξη, αν και οι ομάδες που εδρεύουν στο επίκεντρο της επιδημίας (Μίλαν, Ίντερ, Αταλάντα και Μπρέσια), ενδέχεται να χρειαστεί να προπονηθούν ή και να αγωνιστούν σε ουδέτερο έδαφος, μακριά από την Λομβαρδία.

PREMIER LEAGUE: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο Μπόρις Τζόνσον δείχνει πως αναρρώνει από τον κορονοϊό, ο οποίος όμως εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στην Μεγάλη Βρετανία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων και των θυμάτων αυξάνονται επικίνδυνα.

Η Premier League, το πιο εμπορικό πρωτάθλημα στον κόσμο, αλλά και αυτό που θα έχει τις μεγαλύτερες απώλειες, σε περίπτωση οριστικής διακοπής, θέλει να επιστρέψει στα γήπεδα, αλλά μόνο όταν θα έχει εξασφαλίσει την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Γι' αυτόν τον σκοπό, η τεχνολογία θα τεθεί στην υπηρεσία των ιατρικών τιμ των ομάδων, ώστε να γίνονται διαρκή και αξιόπιστα τεστ για τον κορονοϊό στους παίκτες, προκειμένου να μην προκύψουν νέα προβλήματα.

Την επόμενη Παρασκευή (17/4) θα υπάρξει μια ακόμα κρίσιμη σύσκεψη μεταξύ των αρμοδίων για το τι θα ακολουθήσει, αν και αρκετοί παίκτες έχουν ήδη ενημερωθεί από τις ομάδες ότι από τα μέσα Μαΐου πρόκειται να ξεκινήσει μια μίνι προετοιμασία, με στόχο το πρωτάθλημα, πάντα κεκλεισμένων των θυρών, να μπορέσει να επαναρχίσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

LA LIGA: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Στην Ισπανία, χτυπάμε ξύλο, η καμπύλη των κρουσμάτων και των θανάτων έχει αρχίσει καθοδική πορεία, με αποτέλεσμα κάποια μαγαζιά να ανοίξουν από την Δευτέρα (13/4), αμέσως μετά το Πάσχα των Καθολικών.

Οι ποδοσφαιρόφιλοι, βεβαίως, ψάχνουν την... Ανάσταση τους μέσω της μπάλας, με την La Liga να είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τις μεγαλύτερες απώλειες, σε περίπτωση οριστικής διακοπής.

«Τα τωρινά σενάρια που χειριζόμαστε για την επανέναρξη είναι 28-29 Μαΐου, 6-7 Ιουνίου ή 28 Ιουνίου» δήλωσε μεσοβδόμαδα ο πρόεδρος της ισπανικής Λίγκας, Χαβιέρ Τέμπας, με το δεύτερο σενάριο να είναι αυτό που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες.

LIGUE 1: 6 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η Γαλλία, η οποία περνάει και αυτή μεγάλα βάσανα ελέω του ιού Covid-19, προτίθεται τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της σεζόν 2020-21 να ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου: 23 η Ligue 1 και 22 η Ligue 2.

Τι γίνεται, όμως, με τα φετινά πρωταθλήματα; Στόχος της Λίγκας είναι να ολοκληρωθούν στις 17 (Ligue 2) και στις 25 Ιουλίου (Ligue 1), αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσουν στις αρχές Ιουνίου.

Για να καταστεί εφικτό κάτι τέτοιο, βεβαίως, θα πρέπει να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορονοϊού και να συμφωνήσουν οι ομάδες για το πότε (και πως) θα επιστρέψουν στις προπονήσεις, κάτι που προς το παρόν έχει γίνει ΜΟΝΟ στην Γερμανία.

 

Τελευταία Νέα