Χακίμ Ζίγιεχ: Ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Τσέλσι

Κώστας Ζάλιαρης
Χακίμ Ζίγιεχ: Ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Τσέλσι

bet365

Ο Χακίμ Ζίγιεχ τη νέα αγωνιστική περίοδο θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Τσέλσι και το Planet Football του gazzetta.gr εξηγεί γιατί ο Μαροκινός στη θεωρία ταιριάζει απόλυτα στα «θέλω» του Φρανκ Λάμπαρντ και τις ανάγκες που έχουν προκύψει για τους «μπλε» του Λονδίνου. Γράφει ο Κώστας Ζάλιαρης

Μίλαν - Γιουβέντους με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Έπειτα από 159 παιχνίδια, 48 γκολ και 82 ασίστ με τη φανέλα του Άγιαξ, όντας μέλος της εκπληκτικής παρέας που έφτασε... δυο δευτερόλεπτα μακριά από τον μεγάλο τελικό του Champions League και που επανέφερε τον Αίαντα στην κορυφή της Eredivisie, ο Χακίμ Ζίγιεχ μετράει πλέον αντίστροφα για τη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του.

Ο Μαροκινός επέλεξε να παραμείνει και τη φετινή σεζόν στην ομάδα του Τεν Χαγκ κι όχι να φύγει αμέσως μετά την εντυπωσιακή περσινή σεζόν. Ανανέωσε το συμβόλαιό του για να βοηθήσει και την ομάδα του να πάρει περισσότερα χρήματα από τη μελλοντική του πώληση, συνέχισε να δουλεύει και να διατηρεί τις εμφανίσεις του σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Με αυτό τον τρόπο διατήρησε ακέραιο το ενδιαφέρον των συλλόγων που τον είχαν βάλει στο μάτι. Η ώρα, πλέον, έχει φτάσει και για εκείνον. Η Τσέλσι τον απέκτησε από τον Άγιαξ για τη μεταγραφή των 45 εκατομμυρίων ευρώ, ο κόουτς του Αίαντα επιβεβαίωσε ότι ο ποδοσφαιριστής θα φύγει στο φινάλε της σεζόν για να κάνει ένα βήμα που το δικαιούται και το αξίζει και οι «μπλε» προσθέτουν στο ρόστερ τους έναν παίκτη που αυτή τη στιγμή τον έχουν τρομερή ανάγκη...

Απαραίτητος για το πρόβλημα στην τελική ενέργεια: Ο Φρανκ Λάμπαρντ από το ξεκίνημα της σεζόν έχει ένα μεγάλο παράπονο από τους ποδοσφαιριστές του. Είτε ο φορ που συνήθως είναι ο Τάμι Άμπραχαμ, είτε εκείνοι που τον πλαισιώνουν από τις πτέρυγες στο 4-3-3, δεν έχουν την αποτελεσματικότητα που οφείλουν να παρουσιάσουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία για την ιδανική τελική πάσα ή το τελείωμα της φάσης. Ο Χακίμ Ζίγιεχ, αποδεδειγμένα, το έχει αυτό και επιπλέον έχει και το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του. Κακά τα ψέματα, ο Γουίλιαν όσο σημαντικός κι αν είναι έχει αρχίσει να γίνεται αρκετά προβλέψιμος, ενώ και ο Χάντσον – Οντόι δεν έχει πιάσει την απόδοση που είχε την περασμένη σεζόν και να κάνει τα πράγματα τα οποία περιμένει από εκείνον ο Λάμπαρντ.

Αναμένονται αποχωρήσεις από τις πτέρυγες της επίθεσης: Ο Πέδρο δεν παίρνει ευκαιρίες και ξεκάθαρα δεν βρίσκεται στα πλάνα του Λάμπαρντ. Ο Ισπανός επιθετικός που μπορεί με άνεση να παίξει τόσο στην κορυφή όσο και πλάγια, αν και μπορεί να βοηθήσει με τη δεδομένη κατάσταση στους «μπλε», έχει βρεθεί εκτός πλάνων και μάλλον απλά κάνει υπομονή μέχρι το καλοκαίρι για να βρει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Ο Γουίλιαν διανύει τους τελευταίους μήνες του συμβολαίου του, μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, δεν έχει γίνει η παραμικρή κρούση από πλευράς διοίκησης του κλαμπ για να συζητήσουν το μέλλον της συνεργασίας τους, αν υπάρχει μέλλον στην κοινή τους πορεία και φαίνεται ότι κι εκείνος θα περάσει την πόρτα της εξόδου. Παρά την άρση του μεταγραφικού εμπάργκο τον Ιανουάριο δεν έγινε καμία κίνηση από τους «μπλε» για την ενίσχυση που ζητούσε ο «Φράνκι» και ο Ζίγιεχ είναι μια πολύ καλή αρχή και για τις εντυπώσεις αλλά και για την ουσία.

Στήριξε νεανικό πρότζεκτ και θα ανεβάσει επίπεδο τους «μπλε»: Στην παρουσία του στον Άγιαξ ήταν κομμάτι μιας νεανικής παρέας που πραγματικά έκανε τρομερά πράγματα τα τελευταία χρόνια. Ειδικά η σεζόν 2018-2019 ήταν εκείνη που ... απογείωσε όλους τους ποδοσφαιριστές του Αίαντα, χάρισε σπουδαίες μεταγραφές σε παιδιά όπως οι Ντε Λιχτ και Ντε Γιόνγκ, οδήγησε στην επιστροφή του Πρόμες και του Μπάμπελ, με τον Ζίγιεχ να παραμένει στο Άμστερνταμ ίσως γιατί δεν αισθανόταν πως ήταν η κατάλληλη στιγμή και για το δικό του επόμενο βήμα. Δεν ήθελε ν' αφήσει τελείως ξεκρέμαστη την ομάδα βλέποντας τις αποχωρήσεις και επέλεξε να συνεχίσει και τη φετινή αγωνιστική περίοδο ως ένδειξη σεβασμού προς τον σύλλογο. Στηρίζοντας το νεανικό πρότζεκτ του Τεν Χαγκ, θα του είναι αρκετά εύκολο να το δει και να το βοηθήσει στην Τσέλσι. Ο Λάμπαρντ έχει ένα ιδιαίτερο υλικό στα χέρια του έπειτα από την απαγόρευση μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού, η Τσέλσι ακολουθεί νέα κατεύθυνση με στόχο να καταφέρει να επανδρωθεί από παιδιά των ακαδημιών της που... νιώθουν «μπλε» και ο Ζίγιεχ δεν είναι παίκτης που θα απαιτήσει να έχει δίπλα του αστέρες για να πετύχει τους στόχους του.

Κάτι σαν... Εντέν Αζάρ: Ο Βέλγος έγραψε τη δική του ιστορία με τη μπλε φανέλα. Πανηγύρισε τίτλους, αγαπήθηκε όσο λίγοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έφυγε προσφέροντας το ευρωπαϊκό τρόπαιο του Europa League το καλοκαίρι του 2019 και η μεταγραφή του έγινε όσο πιο φιλικά θα μπορούσε. Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να χαλάσει την εξαιρετική του σχέση με τον σύλλογο και τους οπαδούς και στο μέλλον σίγουρα και οι δύο πλευρές θα έχουν στο μυαλό την επανασύνδεση. Όσα έχασε η Τσέλσι από την παραχώρηση του Αζάρ στη Ρεάλ, θα βρει ορισμένα από τα στοιχεία αυτά στον Χακίμ Ζίγιεχ. Ο Μαροκινός έχει καλά χτυπήματα στις στημένες μπάλες, είναι ικανός στα γεμίσματα με ακρίβεια στην αντίπαλη περιοχή, έχει τρομερά το 1 on 1 με την ταχύτητα και την τεχνική του, έχει και την έξυπνη κάθετη μπαλιά που μπορεί ν' ανοίξει την αντίπαλη άμυνα, όπως το έκανε και ο Εντέν Αζάρ. Δεν φοβάται να κρατήσει τη μπάλα και να κάνει την επέλαση μόνος του, έχει σωστό τελείωμα με απόλυτη ψυχραιμία και είναι κι εκείνος αριστεροπόδαρος, παίζοντας με τεράστια άνεση από δεξιά με το ανάποδο πόδι. Όλα αυτά, βέβαια, θα πρέπει να φανούν και στο χορτάρι...

 

Τελευταία Νέα