Η Τότεναμ καταρρέει...

Η Τότεναμ καταρρέει...

Gazzetta team
Η Τότεναμ καταρρέει...

bet365

Η Τότεναμ πάει από το κακό στο χειρότερο και ο Ποκετίνο δείχνει ανήμπορος να ελέγξει την κατάσταση. Θα βρει φως στο τούνελ ο Αργεντίνος;

Αποκλεισμός σοκ από την Κόλτσεστερ, σοκαριστική επτάρα από τη Μπάγερν, εικόνα διάλυσης απέναντι στη Μπράιτον. Η Τότεναμ είναι σε κρίση και αναζητούνται φρέσκες ιδέες για να βγει από το αδιέξοδο! Σε μία ομάδα πάντα υπάρχει η δυνατότητα αλλαγών για να βελτιωθεί η εικόνα της. Μπορείς να αλλάξεις 10 παίκτες. Μπορείς να γυρίσει την διάταξη με τρεις στην άμυνα. Μπορείς, όταν πρόκειται για την Τότεναμ, να επαναφέρεις τους Μόουρα, Ντάιερ και Ντέλε Άλι ή να χρίσεις βασικό τον πιο υποσχόμενο Ιρλανδό νεαρό μετά τον Ρόμπι Κιν. Κοινώς ένας προπονητής έχει την ευχέρεια να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να δώσει φρεσκάδα και ενέργεια σε μία ομάδα όπως η Τότεναμ. Υπάρχουν όμως και στιγμές όπου ότι και να κάνει ή να επιλέγει ένας προπονητής υπάρχει στασιμότητα ή προκύπτουν προβλήματα.

Ο Ποκετίνο έδειξε ανήμπορος, αδύναμος και ανίκανος να κάνει το οτιδήποτε για να αλλάξει τα δεδομένα και την κατάσταση στην αγωνιστική... κατρακύλα της Τότεναμ στο ματς με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και τη Μπράιτον. Κάτι ανάλογο συνέβη και στον ντροπιαστικό αποκλεισμό από την Κόλτσεστερ. Οι οπαδοί της τελευταίας, ομάδας που είναι 10η στην League 2, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν το τι είχαν δει και το τι είχε γίνει. Το πως κέρδισαν μία ομάδα που τέσσερις μήνες πριν ήταν φιναλίστ στο Champions League. Ναι, χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι για να το πετύχουν και να ναι η Τότεναμ είχε αρκετές ευκαιρίες να πάρει το ματς. Ε και; Είχε σημασία αυτό; Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο Ποκετίνο αυτά τα ματς τα κερδίζεις και ας μην τα παίζεις όπως πρέπει. Η Τότεναμ απέτυχε και απέτυχε οικτρά. Η λονδρέζικη ομάδα τελείωσε το ματς αυτό με Έρικσεν, Λαμέλα, Άλι, Σον και Μόουρα στο γήπεδο, οπότε δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία. Μέσα στην σεζόν υπήρξαν και άλλες κακές στιγμές. Ήττα εντός με 1-0 από Νιουκάστλ, 2-2 με Άρσεναλ ενώ ήταν μπροστά με 2-0, 2-2 με τον Ολυμπιακό ενώ ήταν 2-0 και από το 1-0 με την Λέστερ ήττα με 2-1. Στο ματς με την Λέστερ η Τότεναμ κέρδιζε 1-0 και ενώ το ματς ήθελε ακόμα 20 λεπτά. Τίποτα από όλα τα παραπάνω όμως δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη.


Η Τότεναμ έχει δείξει καιρό τώρα πως είναι βαριά... άρρωστη αγωνιστικά και αυτό δεν φάνηκε μόνο στο League Cup. Στην αρχή της σεζόν έτσι και αλλιώς οι εκτιμήσεις ήθελαν την Τότεναμ να μένει και φέτος χωρίς τίτλο εκτός εάν κάνει την υπέρβαση στο Κύπελλο και ίσως να μπορούσε να μπει τετράδα και φυσικά πίσω από ομάδες όπως οι Σίτι και Λίβερπουλ. Η Τότεναμ έχει μαζεμένα πολλά προβλήματα. Μέχρι τώρα έχει κερδίσει δύο μόλις ματς πρωταθλήματος από τα εννέα και αυτά ήταν εντός με Κρίσταλ Πάλας και Άστον Βίλα. Έχουν την χειρότερη επίδοση εκτός έδρας στην Premier, καθώς είναι χωρίς νίκη από τις 20 Γενάρη. Για πολλά χρόνια η Τότεναμ έδειχνε ομάδα - πρότυπο σε θέματα ενότητας και αγωνιστικής ομοψυχίας. Τώρα δείχνουν εντελώς αποδιοργανωμένοι οι παίκτες. Σαν να είναι... ξένοι μεταξύ τους. Σαν να έχουν χάσει τους πολύ καλούς και δυνατούς δεσμούς που είχαν. Επίσης χάθηκαν και οι δεσμοί με τον κόσμο.

Υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Ο Έρικσεν έχει βρεθεί στο στόχαστρο των οπαδών ενώ έχει ήδη αποδοκιμαστεί από τον κόσμο. Ο Δανός που είχε χάσει και πέναλτι στο ματς με την Κόλτσεστερ αποδοκιμάστηκε και τότε με τον Ποκετίνο να μιλάει για έλλειψη αφοσίωσης των παικτών του στην ομάδα και ότι απαιτείται χρόνος για να γίνει ξανά σύνολο και ομάδα.

Ο Αργεντίνος εξήγησε πως μία ομάδα για να είναι καλά πρέπει να είναι πνευματικά, ψυχολογικά και αγωνιστικά δυνατή και να παίζουν όλοι για την ομάδα. Άφησε δε να εννοηθεί πως νιώθει ότι υπάρχουν στο ρόστερ παίκτες με άλλη... ατζέντα και ότι δεν λειτουργούν για το καλό της Τότεναμ και τους στόχους της.

Ο Ποκετίνο επίσης διευκρίνισε πως δουλειά του είναι ενώσει ξανά τους παίκτες του. Να δουλεύουν όλοι για την ομάδα και φυσικά στην προσεχή μεταγραφική περίοδο να φροντίσει ώστε να φύγουν οι δυσαρεστημένοι ποδοσφαιριστές ή όσοι έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Ποιος θα δώσει τη λύση; Θα μπει τέλος στην κατρακύλα...

 

Τελευταία Νέα