Premier League: Τα επικά comeback της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σαουθάμπτον

Premier League: Τα επικά comeback της Γιουνάιτεντ απέναντι στη Σαουθάμπτον

bet365

Οι «κόκκινοι διάβολοι» συνηθίζουν να κάνουν ανατροπές απέναντι στους «αγίους» και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, πριν την τελευταία με πρωταγωνιστή τον Έντινσον Καβάνι.
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Μάντσεστερ Γιουν. – Σαουθάμπτον 2-1 (1992-93)
Στην πρώτη σεζόν της νεοσύστατης Premier League πραγματοποίησε ένα επικό comeback και από τη 10η θέση της βαθμολογίας το Νοέμβριο, η ομάδα του Φέργκιουσον βρέθηκε στην κορυφή τον Ιανουάριο, μένοντας εκεί μέχρι το τέλος. Στην 30η αγωνιστική, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε πίσω στο σκορ από τη Σαουθάμπτον, όμως στο τελευταίο δεκάλεπτο «μίλησε» ο Ράιαν Γκιγκς. Ο Ουαλός πέτυχε δύο γκολ μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων (82’ και 83’) και διατήρησε την ομάδα του στο +1 από τη δεύτερη Άστον Βίλα.

Μάντσεστερ Γιουν. – Σαουθάμπτον 2-1 (1994-95)
Μάχη σώμα με σώμα έδιναν οι «κόκκινοι διάβολοι» με την Μπλάκμπερν για την κατάκτηση του τίτλου. Στο ματς της προτελευταίας αγωνιστικής, η Σαουθάμπτον προηγήθηκε πολύ νωρίς στο Ολντ Τράφορντ. Οι γηπεδούχοι μπορεί να ισοφάρισαν γρήγορα με τον Κόουλ (21’), όμως η ανατροπή άργησε να έρθει. Λυτρωτής ήταν στο 80’ ο Έργουιν, ο οποίος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό 2-1, που έφερε προσωρινά τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή της βαθμολογίας. Μία νίκη, πάντως, που δεν αρκούσε στους «μπέμπηδες» για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Μάντσεστερ Γιουν. – Σαουθάμπτον 2-1 (1996-97)
Η μία ομάδα ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας και η άλλη βρισκόταν στη ζώνη του υποβιβασμού. Παρόλα αυτά, η Σαουθάμπτον παραλίγο να κάνει την έκπληξη απέναντι στην πρωτοπόρο, μέσα στο Ολντ Τράφορντ, στο ματς της 25ης αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς, οι «μπέμπηδες» απάντησαν αμέσως με τον Πάλιστερ, όμως... τους βγήκε η ψυχή για να επικρατήσουν. Τη λύση την έδωσε ο Καντονά στο 80ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 και διατηρώντας την ομάδα του Φέργκιουσον στην πρώτη θέση της Premier League.

Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Γιουν. 2-3 (2012-13)
Η τελευταία ανατροπή είχε πρωταγωνιστή τον Έντινσον Καβάνι, με την αμέσως προηγούμενη να έχει τη «σφραγίδα» του Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός επιθετικός μόλις είχε μετακομίσει στους «μπέμπηδες» και στην 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος έκανε το πρώτο του χατ-τρικ με τη νέα του ομάδα. Ο ίδιος είχε ισοφαρίσει σε 1-1 (23’), όμως η Σαουθάμπτον πήρε εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο κρατούσε μέχρι το φινάλε. Ωστόσο, δύο γκολ του Φαν Πέρσι στο 87’ και στο 93’ έφεραν τα πάνω-κάτω στην αναμέτρηση και χάρισαν στην ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μια αγχωτική νίκη.

 

Τελευταία Νέα