Champions League: Ιστορικό «κάζο» στο σπίτι τους (vids)

Champions League: Ιστορικό «κάζο» στο σπίτι τους (vids)

bet365

Η Σαχτάρ «έφαγε» έξι γκολ από την Γκλάντμπαχ στην Ουκρανία και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται τα παιχνίδια, που οι γηπεδούχοι έχουν δεχθεί ακόμα περισσότερα τέρματα, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ζίλινα – Μαρσέιγ 0-7 (3/11/2010)
Πριν από ακριβώς δέκα χρόνια, η γαλλική ομάδα ήταν η πρώτη στην ιστορία του Champions League, που πέτυχε επτά γκολ σε εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση. Με το νυν άσο του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουένα, να αγωνίζεται σε όλο το ματς με τους Μασσαλούς και να δίνει μία ασίστ, το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάμπ συνέτριψε τη Ζίλινα στη Σλοβακία με σκορ 0-7, για την τέταρτη αγωνιστική των ομίλων. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Ζινιάκ, που έφτασε σε χατ-τρικ, ενώ δύο γκολ πέτυχε ο Λούτσο Γκονζάλες και από ένα οι Ρεμί και Χάιντσε.

Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Λυών 1-7 (7/12/2011)
Μέχρι και σήμερα συζητείται το συγκεκριμένο ματς και κατά πόσο ήταν «καθαρή» η νίκη της γαλλικής ομάδας στο Ζάγκρεμπ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Η Λυών ήταν τρεις βαθμούς πίσω από τον Άγιαξ και χρειαζόταν ήττα της ολλανδικής ομάδας από τη Ρεάλ και δική της νίκη με πολλά γκολ, ώστε να καλύψει και τη διαφορά τερμάτων από τον «Αίαντα». Όπερ και εγένετο, αφού η «βασίλισσα» νίκησε με 3-0 στο Άμστερνταμ και την ίδια ώρα η Λυών έπαιρνε αυτό που ήθελε απέναντι στην Ντιναμό. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, τελικά επικράτησε με 7-1 (τέσσερα γκολ πέτυχε ο Γκομίς) και με «άρωμα» σκανδάλου προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Ρόμα – Μπάγερν 1-7 (21/10/2014)
«Ισχνές» νίκες με ένα γκολ είχαν πάρει οι Βαυαροί στις δύο πρώτες αγωνιστικές των ομίλων, όμως στην τρίτη στροφή έδειξαν... ομάδα Γκουαρδιόλα. Η Ρόμα έγινε «σάκος του μποξ» στο Ολίμπικο και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο το σκορ ήταν ήδη 0-5. Στην επανάληψη, η Μπάγερν έριξε ρυθμούς, φτάνοντας στο τελικό 1-7, που αποτελεί την πιο βαριά εντός έδρας ήττα της ιταλικής ομάδας στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Όσο για την Μπάγερν, ήταν πραγματικό πολυβόλο, με επιθετική πολυφωνία, αφού εκτός του Ρόμπεν που πέτυχε δύο γκολ, σκόρερ χρίστηκαν οι Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Μίλερ, Ριμπερί και Σακίρι.

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ – Σαχτάρ 0-7 (21/10/2014)
Την ίδια ημέρα με τα εφτά γκολ της Μπάγερν στη Ρόμα, άλλη μία εκτός έδρας «εφτάρα» σημειώθηκε στο Champions League και μάλιστα όχι από κάποιο μεγαθήριο. Η Σαχτάρ Ντόνετσκ άφησε άφωνη την Ευρώπη με το 0-7 στη Λευκορωσία απέναντι στην ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, με τον Λουίς Αντριάνο να γράφει ιστορία στη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός σημείωσε πέντε γκολ και έγινε ο μοναδικός, μετά τον Λιονέλ Μέσι, που έφτασε στο συγκεκριμένο επίτευγμα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Μάριμπορ – Λίβερπουλ 0-7 (17/10/2017)
Δύο φορές στη φάση των ομίλων εκείνης της σεζόν οι «κόκκινοι» φιλοδώρησαν με επτά τέρματα κάποια αντίπαλό τους. Η μία ήταν στο Άνφιλντ απέναντι στη Σπαρτάκ Μόσχας και η άλλη στην τρίτη αγωνιστική, στη Σλοβενία. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της Μάριμπορ, φτάνοντας στην πιο ευρεία εκτός έδρας νίκη της στο Champions League. Φιρμίνο και Σαλάχ πέτυχαν από δύο γκολ για τη Λίβερπουλ, ενώ από ένα πρόσθεσαν οι Κουτίνιο, Τσαμπερλέιν και Αλεξάντερ-Άρνολντ. Η παραγωγικότητα των «κόκκινων» εκείνη τη σεζόν έφτασε τα 47 τέρματα, σε έναν αριθμό που αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Τότεναμ – Μπάγερν 2-7 (1/10/2019)
Είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως όταν η βαυαρική «μηχανή» πάρει μπροστά, δε σταματά και διαλύει κάθε αντίπαλη άμυνα. Την περσινή σεζόν που έφτασε τελικά στην κατάκτηση του τροπαίου, η Μπάγερν είχε συντρίψει την Τότεναμ στο Λονδίνο, σε ένα παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων (συμμετείχε και ο Ολυμπιακός στο ίδιο γκρουπ). Οι «πετεινοί» έκαναν το λάθος να προηγηθούν, για να ακολουθήσει καταιγισμός τερμάτων από τους φιλοξενούμενους. Μεγάλος πρωταγωνιστής των Βαυαρών ήταν ο Γκνάμπρι που πέτυχε τέσσερα τέρματα (όλα στο δεύτερο ημίχρονο). Άλλα δύο σημείωσε ο Λεβαντόφσκι για την Μπάγερν, ενώ το πρώτο είχε έρθει από τον Κίμιχ.

Υ.Γ. Στα «χαρτιά» η Μπαρτσελόνα κατέχει το συγκεκριμένο αρνητικό ρεκόρ, με το 2-8 από την Μπάγερν τον περασμένο Αύγουστο. Ωστόσο, οι «μπλαουγκράνα» ήταν τυπικά γηπεδούχοι σε εκείνο το ματς, το οποίο δε διεξήχθη στο Καμπ Νου, αλλά στο ουδέτερο Ντα Λουζ για το Final-8 του Champions League.

 

Τελευταία Νέα